Chineke! Orchestra Kevin John Edusei & Sheku Kanneh-Mason

Kuva: Mark Allan

Tapahtuman esittely

Brittiläisen Chineke! Orchestran solisti, sellisti Sheku Kanneh-Mason, muokkaa uusiksi mielikuvia klassisesta musiikista. Hänen ensimmäisellä levyllään Šostakovitš sai rinnalleen Bob Marleytä, ja hänen toinen levynsä ylsi brittilistojen top-kymppiin. Kun Kanneh-Mason esitti serenadin prinssi Harryn ja Meghan Marklen häissä, tv-katsojia oli kaksi miljardia. 

Sellisti tunnetaan klassisen musiikin harrastajien piirissä kuitenkin ennen kaikkea kyvyistään. Vuonna 2016 Kanneh-Mason palkittiin BBC:n parhaana nuorena muusikkona. Sen jälkeen hän on kiertänyt maailman parhaita konserttisaleja New Yorkin Carnegie Hallista Amsterdamin Concertgebouwiin.

Musiikkitalossa Kanneh-Mason esiintyy Chineke! Orchestran kanssa. Kontrabasisti Chi-Chi Nwanoku perusti kokoonpanon vuonna 2015 lähtökohtanaan huomio, että hän oli ollut ainoa rodullistettu soittaja kaikissa orkestereissa 35-vuotisen uransa aikana. 

Juhlaviikkojen konsertti rikkoo ikiaikaisia oletuksia klassisen musiikin soittajista ja säveltäjistä mutta täyttää odotukset musiikin laadusta.

Käsiohjelma »

Esiintyjät:

Chineke! Orchestra
Kevin John Edusei, kapellimestari
Sheku Kanneh-Mason, sello

Ohjelma:

Brian Nabors: Pulse
Dmitri Šostakovitš: Sellokonsertto nro 2
William Dawson: African-American Folk Symphony

Yhteistyössä:

Jane ja Aatos Erkon säätiö

Kategoriat

Musiikki

Kartta

Esteettömyys

Musiikkitalo on liikkumisesteetön.

Musiikkitalon infosta voi lainata pyörätuolia.

Esteettömiä WC-tiloja löytyy talon jokaisesta kerroksesta.

Liikkumisesteisten pysäköintipaikat sijaitsevat  Q-Park Finlandia pysäköintihallin alimmalla tasolla, josta on hissiyhteys Musiikkitalon pääaulaan.

Liikuntaesteisten saattoliikenne: Invataksit voivat Kansalaistorin kunnostustöiden ajan noutaa ja jättää asiakkaansa Musiikkitalon Mannerheimintien puoleiselle pääsisäänkäynnille.

Saavutettavuustiedot Musiikkitalon sivuilla »

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • ma 29.8.2022 19:00

  • Kesto: 2 h, väliaika

 • Osoite:

  Musiikkitalo, konserttisali
  Mannerheimintie 13 A
  00100 Helsinki

 • Liput:

  27–82 € / 28,5–62 € (Ticketmaster)

  Osta liput

Sinua saattaa kiinnostaa