Jazz & Conversations

Tapahtuman esittely

Huom.: Tapahtuma alkaa iltapäivän sadesään vuoksi vasta klo 18.

Jazz & Conversations -tapahtuma johdattaa jazzin lempeään tunnelmaan Olli Ojajärven ja Mitja Tuuralan seurassa keskustellen ja musisoiden. 

Jazzmuusikon mieli, soitin ja kieli tapaavat alati uusia ristiriitoja, riemuja ja oivaltavia ratkaisuja muuntaen nämä hetken impulssissa kuulijalle musiikiksi, taiteeksi.

Jazz & Conversations on kurkistus neljän muusikon levottomaan rauhaan. Haastattelussa artistivieraita eri genreistä soitinten, soiton ja sanojen kera.

Urbaanisoittokunta on tottunut puhumaan kevyen musiikilliseen tyyliinsä ajan ilmiöistä, filosofiasta, taiteista, kirjallisuudesta, epäkohdista, onnistumisista ja muusikon arjesta, joka avautuu esiripun laskeutuessa takahuoneissa, sivukujilla ja kulmakuppiloissa ja maanantaisin.

Jokainen soittaja on elänyt muusikon elämää aina, ja sieltä nousevat Neimon rytmit – elämän pettymyksistä, jotka hänen valoisan olemuksensa läpi siivilöityneenä kuuluvat musiikkina korvissamme. Neimo on ollut aina osa tätä yhtyettä, ennen kuin sitä oli olemassakaan. Hän ilmestyy oikeaan aikaan oikeaan paikkaan, niin ystävyydessä kuin musiikissa.

Ojajärvi rakastaa kauneutta kaikissa muodoissaan. Hän koetti irrottautua ”Jazzin pimeästä maailmasta” kirjoittamalla kirjan Venäjän maalaustaiteesta ja vaikka hänen teoksensa vietiin käsistä, eivät soitin, yleisö eikä UMO päästäneet häntä pölyttymään kirjainten keskelle. Se oli Ojajärvi, joka kokee kuoleman pelkonsa olevan suurin inspiraation lähteistä, ja joka yhdisti soittajamme keväällä: Mitjan Varsapuistossa, Neimo saattoi ilmestyä kotiovelle ja Arska oli matkalla Kaihon keikalle oletettavasti fillarillaan. Näin bändi oli kasassa ja valmiina tekemään maailmasta astetta parempaa – kun he vain ratkaisisivat, missä on Mitjan basso.

Kaikkihan te tiedätte, etteivät nämä miehet esittelyitä kaipaa, sillä jokainen heistä on jo lunastanut paikkansa (ainakin sohvalla), mutta koska Mitja herättää kuosikateutta, ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ottaa hänet osaksi yhtyettä ja mitä olisikaan orkesteri ilman Perkku Heppua?

Kategoriat

Huvilanranta

Kartta

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • la 29.7.2023 18:00

 • Osoite:

  Huvilanranta
  Eläintarhantie 8
  00530 Helsinki

 • Liput:

  Tapahtuma on maksuton

Sinua saattaa kiinnostaa