Magdalena Kožená & Yefim Bronfman

Tapahtuman esittely

Mezzosopraano Magdalena Kožená ja pianisti Yefim Bronfman tuovat Musiikkitalon lavalle paitsi suvereenit taitonsa myös viittauksia eurooppalaiseen kansanmusiikkiperinteeseen. Perinne on suodattunut ensin maineikkaiden säveltäjien tuotantoon ja sitten tulkitsijoiden poeettisen ilmaisun läpi. Kaksikko esittää kappaleita Brahmsilta, Musorgskilta, Bartókilta ja Šostakovitšilta.

Kolmea ensiksi mainittua säveltäjää kaksikko levytti viime vuonna ilmestyneelle albumilleen Nostalgia. Teokset soivat niin häiden riemua kuin lapsuuden leikkiä viattomuuden ja viekkauden välillä. Maineikas musiikkilehti Gramophone kehui mezzosopraano Koženán “ensiluokkaista laatua” ja kuvasi pianisti Bronfmania vuoroin loistavaksi, vuoroin teosten virtuoosihaasteen vertaiseksi.

Kehut olivat odotettuja. Kožená ja Bronfman tunnetaan sävykkäistä tulkinnoistaan. Ne taipuvat niin nostalgiseen kuin nokkelaan, niin Bartókin slaavilaiseen juhlahumuun kuin Šostakovitšin satiiriseen polkkaviitteeseen.

Käsiohjelma »

Esiintyjät:

Magdalena Kožená, mezzosopraano
Yefim Bronfman, piano

Ohjelma:

Johannes Brahms: Lauluja

Modest Musorgski: Lastenkamari
Dmitri Šostakovitš: Satiireja, op. 109
Béla Bartók: Kyläkuvia BB 87a.

Yhteistyössä:

Jane ja Aatos Erkon säätiö

Kategoriat

Musiikki

Kartta

Esteettömyys

Musiikkitalo on liikkumisesteetön.

Musiikkitalon infosta voi lainata pyörätuolia.

Esteettömiä WC-tiloja löytyy talon jokaisesta kerroksesta.

Liikkumisesteisten pysäköintipaikat sijaitsevat  Q-Park Finlandia pysäköintihallin alimmalla tasolla, josta on hissiyhteys Musiikkitalon pääaulaan.

Liikuntaesteisten saattoliikenne: Invataksit voivat Kansalaistorin kunnostustöiden ajan noutaa ja jättää asiakkaansa Musiikkitalon Mannerheimintien puoleiselle pääsisäänkäynnille.

Saavutettavuustiedot Musiikkitalon sivuilla »

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • ti 30.8.2022 19:00

  • Kesto: 1 h 45 min, väliaika

 • Osoite:

  Musiikkitalo, konserttisali
  Mannerheimintie 13 A
  00100 Helsinki

 • Liput:

  44–72 € / 32–57 € (Ticketmaster)

  Osta liput

Sinua saattaa kiinnostaa