Miltä Suomi kuulostaa?

Tapahtuman esittely

Miltä Suomi kuulostaa? kuljettaa mukanaan nykyisen Suomen uudenlaisiin äänimaisemiin. Viisi maamme eturivin modernia säveltäjää esittelee heille merkityksellisen paikan ja kertoo äänen avulla Suomen identiteetistä.    

Katso artistien videohaastattelut teoksista: suomikuulostaa.fi

Teos sijaitsee Huvilanrannan ryhmämyyntitilassa nro. 2.

Teokset:

Lau Nau
Teos: Kiilan kylä, Kemiönsaari
5:00

Kemiönsaarelle sijoittuvan historiallisen Kiilan kylän tunnelma välittyy kesäisenä pörräävien hyönteisten ja autereisen toimettomuuden hypnoottisessa tanssissa.

Lau Nau on elektronisten ja akustisten soitinten osaaja, jonka lukuisia projekteja on kiitelty niiden omintakeisesta soundista ja elokuvallisuudesta. Hänen teoksissaan sekoittuvat usein kokeelliset analogiset syntetisaattorit, manipuloidut ihmisäänet ja kenttä-äänitykset. Lau Nau on palkittu Femma- ja Valtion Taidepalkinnolla ja ollut kahdesti Teosto-palkintoehdokkaana.

Timo Lassy & Marko Nyberg
Teos: Kevät 2022, Jollas-Ullanlinna
6:06

Lukioajoista toisensa tunteneiden muusikkoystävysten kaikkien aikojen ensimmäinen yhteisteos sijoittuu urbaanille matkalle pääkaupunkiin. Se kaivertaa esiin sykkivän taipaleen Jollaksen merellisistä maisemista kuumana hehkuvaan Ullanlinnaan, jossa ääniraitaan sekoittuvat Ukrainan sotaa vastustavasta mielenosoituksesta tallentuneet äänet. 

Timo Lassy on Yrjö-palkittu saksofonisti ja säveltäjä, joka on tuttu lukuisista projekteistaan mm. Five Corners Quintet ja Teppo Mäkysen kanssa. Hänen tuorein oman yhtyeen kanssa levytetty albuminsa Trio sai viisi tähteä Helsingin Sanomissa ja myös kansainvälisessä mediassa on kiitelty sielukasta jazzia. 

Marko Nyberg on ollut 90-luvulta lähtien Suomen kysytyimpiä mainos- ja elokuvamusiikin säveltäjiä, jonka säveliä moni on kuullut tietämättään lukuisia kertoja. Nybergin perustama dream pop -yhtye Husky Rescue julkaisi kuusi albumia ja keikkaili Glastonburyn ja Lollapaloozan kaltaisilla festivaaleilla. Tänä vuonna Nyberg on julkaissut tunteikasta ja henkilökohtaista elektronissävytteistä musiikkia Ingrid-EP:n muodossa. 

Elia Lombardini
Teos: Joutsenii ja nopeit autoi (Saimaa)
4:20

Elia Lombardinin teos esittelee kuulijalleen öisen Saimaan rannassa äänteleviä joutsenia ja helteisen kesäyön tunnelmia. 

Toukokuussa -22 esikoisalbuminsa julkaissut Lombardini on italialais-suomalainen viulisti, säveltäjä ja tuottaja, joka on tehnyt musiikkia niin indie pop kuin folk-yhtyeistä elektronisiin kokoonpanoihin ennen soolouralle ryhtymistään. 

Sasu Ripatti
Teos: Jäänsärkijä (Hailuoto)
4:19

Sasu Ripatti vie kuulijan kotipiiriinsä, pihalta suoraan jäätyneelle merelle, Oulun edustalla sijaitsevan Hailuodon ankariin olosuhteisiin. 

Suomen monipuolisimpiin elektronisen musiikin tuottajiin kuuluva Sasu Ripatti on julkaissut musiikkia mm. nimillä Vladislav Delay, Luomo, Uusitalo, Sistol ja Conoco. Tyylilajien kirjo ulottuu muodikkaasta housesta ambientiin ja broken beatiin. Yhteistyötä hän on tehnyt mm. Ruyichi Sakamoton, Massive Attackin ja Scissor Sistersin kanssa. Alunperin jazz-rumpalin koulutuksen saaneen Ripatin musiikkia yhdistää tinkimätön halu tutkailla äänten ja rytmien keskinäisiä suhteita.

Ringa Manner
Teos: Eura III
7:27

Ringa Mannerin teos on syntynyt syksyisissä tunnelmissa, roudan ja lehdettömien puunrankojen ympäröimänä suvun mökkimaisemissa, Eurassa. 

Ruusut- ja Pintandwefall -yhtyeistä tuttu Ringa Manner on julkaissut myös kolme albumia The Hearing -projektinsa puitteissa. Hän liikkuu musiikissaan sujuvasti indie rockin, rave-musiikista ammentavan tanssittavan popin ja synkemmän elektronisen tunnelmoinnin välillä.

Kategoriat

Huvila

Kartta

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • 12.8.–4.9.2022

 • Osoite:

  Huvilanranta
  Eläintarhantie
  00530 Helsinki

 • Liput:

  Tapahtuma on maksuton

Sinua saattaa kiinnostaa