Mulatu Astatke

Kuva: Alexis Maryon

Tapahtuman esittely

Etiopialaisen jazzin isänä tunnetun muusikko ja säveltäjä Mulatu Astatken (s. 1943) musiikki on kiehtova sekoitus modernia jazzia, etiopialaista perinnemusiikkia, latinorytmejä, afrofunkia ja jopa poppia. Pianoa, urkuja, vibrafonia ja lyömäsoittimia instrumentteinaan käyttävä Astatke aloitti uransa 1960-luvulla, opiskeltuaan musiikkia Lontoossa, New Yorkissa ja Bostonin maineikkaassa Berkleen musiikkikoulussa. Opiskeluajalle Yhdysvalloissa sijoittuvat myös Astatken ensimmäiset historialliset ethiojazz-levytykset vuodelta 1966. Astatke laajensi etiopialaisen musiikin rajoja suuren osan 1970-luvusta tekemällä yhteistyötä Duke Ellingtonin ja Mahmoud Ahmedin kaltaisten artistien kanssa. 

Yhä aktiivisesti musiikkia tekevä Astatke koki suosionsa renessanssin vuosituhannen alussa, kun hänen musiikkinsa oli keskeisessä roolissa Jim Jarmuschin ohjaamassa ja Bill Murrayn tähdittämässä menestyselokuvassa Broken Flowers (2005). Elokuvan ansiosta Astatken musiikki löysi täysin uusia yleisöjä ja monet hiphop-artistit, kuten Kanye West, Nas ja Madlib samplasivat Astatken klassikoita omissa kappaleissaan.

Lisätiedot:

Ovet: 17.30
Mulatu Astatke: 20.30

Konsertin toinen esiintyjä julkaistaan myöhemmin.

Osittain seisova katsomo, ei numeroituja paikkoja.
Huvilan ikäraja on 18 vuotta.

Kategoriat

Huvila

Kartta

Esteettömyys

-Tapahtumapaikalla esteetön kulku.
-Inva-WC.
-Induktiosilmukka.
-Katsomossa maadoitettu pistoke.
-Katsomossa on pyörätuolipaikkoja ja saattajat ovat tervetulleita ilman maksullista pääsylippua. Pyörätuolipaikat myydään puhelimitse Lippu.fi:n kautta, puh. 0600 900 900.

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • ma 21.8.2023 19:00

 • Osoite:

  Huvila
  Eläintarhantie 8
  00530 Hakaniemi

 • Liput:

  52 € (Lippu.fi)

  Osta liput

Sinua saattaa kiinnostaa