Radha D’Souza & Jonas Staal: Comrades Against Extinction

Tapahtuman esittely

Elokuussa Kansalaistorille Eduskuntataloa vastapäätä kohoaa 15-metrinen torni, joka koostuu sukupuuttoon kuolleiden eläinten kuvista. Teoksen taiteilijoille Radha D’Souzalle ja Jonas Staalille nämä eläimet ovat erilajisia tovereitamme, ilmastokatastrofin marttyyreita ja edeltäjiämme olemassaolon taistelussa.

Musiikkikulkue Taiteiden yönä 18.8. klo 18–19

Taiteiden yönä Comrades Against Extinction -muistomerkki muuttuu eläväksi muistojuhlaksi. Musiikkikulkuetta johtavat laulajat Ánnámáret, Anni Elif ja Ali Saad. Heitä säestää Philomela-kuoro. Jokainen voi liittyä mukaan muistamaan ja kunnioittamaan erilajisia edeltäjiämme ja julistamaan lajirajat ylittävää solidaarisuutta sukupuuttoa vastaan.

Tutustu Taiteiden yön ohjelmaan »

Taiteilijahaastattelu ja paneelikeskustelu

Ennen kulkuetta Sanomatalossa järjestetään yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa Staalin ja D’Souzan haastattelu klo 16.30 sekä lajikatoon keskittyvä paneelikeskustelu klo 17. Toimittaja Petja Pellin vetämään paneeliin osallistuvat muun muassa Helsingin juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari, saamelaiskäräjien toinen varapuheenjohtaja Leo Aikio ja Luomuksen eläintieteen yksikön johtaja Aino Juslén. Molemmat keskustelut striimataan Helsingin Sanomien kanavissa.

Seuraa lähetystä osoitteessa hs.fi/live

Kylttien jako su 21.8. klo 18–20

Teoksen kylttejä voi hakea huomaansa Kansalaistorilta sunnuntaina 21.8. klo 18 alkaen. Kylttejä jaetaan noutojärjestyksessä klo 20 saakka tai niin kauan kuin kylttejä riittää. Jokainen kyltin hakija allekirjoittaa kyltin edelleenhoitosopimuksen. Kyltin voi säilyttää itsellään tai luovuttaa eteenpäin, mutta sitä ei voi myydä eikä siitä voi hyötyä taloudellisesti. Kyltti painaa n. 5 kg.

Tekijät:

Taiteilijat: Radha D’Souza, Jonas Staal
Muusikot: Ánnámáret, Anni Elif, Ali Saad, Philomela Choir
Kuraattorit: Marko Ahtisaari, Lucia Pietroiusti, James Bridle
Arkkitehti: Paul Kuipers
Graafinen suunnittelu: Remco van Bladel
Koordinaattori, Studio Jonas Staal: Nadine Gouders
Tuotanto, Helsingin juhlaviikot: Suvi Ahoniemi, Esa Kandelberg
Äänisuunnittelu: Tero Leinonen
Kuvaus: Ville MJ Hyvönen

Teosta on tukenut Mondriaan-säätiö

Teos on jatkoa taiteilijoiden edelliselle työlle The Court for Intergenerational Climate Crimes (CICC). Vaihtoehtoisessa tuomioistuimessa valtioita ja monikansallisia yrityksiä syytettiin ilmastorikoksista ihmisiä ja lajirajat ylittäviä tovereitamme vastaan menneisyydessä, nykyisyydessä ja tulevaisuudessa. Teoksen tuotanto: Framer Framed, Amsterdam, 2021.

Kategoriat

Kaupungilla

Kartta

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • 18.–21.8.

 • Osoite:

  Kansalaistori
  Kansalaistori, Helsinki, Suomi
  00100 Helsinki

 • Liput:

  Tapahtuma on maksuton

Sinua saattaa kiinnostaa