Radion sinfoniaorkesteri, Susanna Mälkki & Verneri Pohjola

Tapahtuman esittely

Miten trumpetilla voisi soittaa sen, kun joku tippuu syvään kaivoon osuen matkalla sen reunoihin? Muun muassa tällaisia kysymyksiä säveltäjä Kaija Saariaho on esittänyt trumpetisti Verneri Pohjolalle, jonka kanssa hän on tehnyt yhteistyötä alkuvuodesta 2022 lähtien. Yhteistyö huipentuu Saariahon trumpettikonserton HUSH kantaesitykseen Juhlaviikoilla.

Saariahosta on käytetty kaikki mahdolliset ylisanat, ja häntä pidetään yhtenä aikamme merkittävimmistä säveltäjistä. Pohjola puolestaan on kerännyt kiitosta omintakeisuudestaan ja mainetta ympäri maailmaa. Vaikka Pohjola tunnetaan jo entuudestaan instrumenttinsa rajojen haastajana, uudessa konsertossa hän joutuu venyttämään ilmaisuaan edelleen. ”Teos vaatii aiempaa enemmän kontrollia”, hän kertoo.

Radion sinfoniaorkesterin kapellimestarina toimii Susanna Mälkki, joka tunnetaan maailman johtavana Saariahon tulkitsijana. HUSH-konserton lisäksi konsertissa kuullaan Gustav Mahlerin jäähyväisteos, Sinfonia nro 9.

Radion sinfoniaorkesteri
Susanna Mälkki, kapellimestari
Verneri Pohjola, trumpetti

Ohjelma:

Kaija Saariaho: HUSH, trumpettikonsertto, kantaesitys
Gustav Mahler: Sinfonia nro 9

Kategoriat

Klassinen ja nykymusiikki

Kartta

Esteettömyys

Musiikkitalo on liikkumisesteetön.

Musiikkitalon infosta voi lainata pyörätuolia.

Esteettömiä WC-tiloja löytyy talon jokaisesta kerroksesta.

Liikkumisesteisten pysäköintipaikat sijaitsevat  Q-Park Finlandia pysäköintihallin alimmalla tasolla, josta on hissiyhteys Musiikkitalon pääaulaan.

Liikuntaesteisten saattoliikenne: Invataksit voivat Kansalaistorin kunnostustöiden ajan noutaa ja jättää asiakkaansa Musiikkitalon Mannerheimintien puoleiselle pääsisäänkäynnille.

Saavutettavuustiedot Musiikkitalon sivuilla »

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • to 24.8.2023 19:00

  • Kesto: 2 h, väliaika

 • Osoite:

  Musiikkitalo, Konserttisali
  Töölönlahdenkatu
  00100 Helsinki

 • Liput:

  25–54,50 / 17,50–52 € (Ticketmaster)

  Osta liput

Sinua saattaa kiinnostaa