Taidelahjat

Tapahtuman esittely

Viime kesänä suuren suosion saaneet Taidelahjat ja Korttelikonsertit toteutetaan tänä vuonna entistä laajemmin. Pian pihoilla soi taas yllätyksiä!

Suuren kysynnän myötä jaamme tänä vuonna jopa tuhat Taidelahjaa! Kuka vain voi tilata läheisensä pihalle tai ikkunan alle 5–10 minuutin yllätysesityksen muusikolta, runoilijalta tai muulta esittävän taiteen ammattilaiselta.

Taidelahjat ovat maksuttomia, ja niitä jaetaan Helsingin alueelle.

Juhlaviikkojen viime kesänä kehittämä konsepti on vuoden aikana levinnyt muihinkin kaupunkeihin, kuten Reykjavikiin, kun lahjoitimme hakusovelluksen avoimen koodin kenelle tahansa käytettäväksi. 

Taidelahjat toteutetaan yhteistyössä OP Helsingin kanssa.

Taidelahjojen tilaus on päättynyt, kiitos kaikille tilaajille!

 

Usein kysytyt kysymykset

TILAAMINEN

Miten Taidelahjat-tilaus toimii?

Voit tilata Taidelahjan läheisellesi taidelahja.helsinkifestival.fi -sivun kautta. Tilauksen lähetettyäsi Taidelahjat-tiimi tarkistaa lahjan saatavuuden ja vahvistaa varauksesi sinulle tekstiviestillä ja sähköpostilla. Tilauksen teon yhteydessä saat lisäksi henkilökohtaisen linkin Taidelahjan tiedot -sivulle, josta voit aina tarkistaa Taidelahjasi statuksen.

Kuinka monta Taidelahjaa voin tilata?

Koska Taidelahjoja on rajallinen määrä, yksi henkilö voi muistaa vain yhtä läheistään. Helsingin juhlaviikot tarjoaa myös runsaasti muuta ohjelmaa, josta voi nauttia 19.8.-5.9. Tutustu koko Juhlaviikkojen ohjelmaan täällä.

Kuinka monta Taidelahjaa on saatavilla?

Taidelahjoja on jaossa yhteensä n. 1000 kpl

Ovatko Taidelahjat tilattavissa vain Helsingin alueella oleviin osoitteisiin?

Taidelahjoja voi tilata vain helsinkiläisiin osoitteisiin. Juhlaviikot tarjoaa runsaasti myös muuta, kaikille saatavilla olevaa ohjelmaa. Katso ohjelma täältä.

Miksi varauskalenterissa ei näy Taidelahjoja, vaikka sivulla lukee että niitä on jäljellä?
Jotta Taidelahjoista päästään nauttimaan ympäri kaupunkia, olemme jakaneet Helsingin alueisiin. Jokaiselle alueelle on osoitettu tietty määrä tilattavia Taidelahjoja. Jos kalenterissa ei näy Taidelahjoja antamasi osoitteen perusteella, kaikki alueelle osoitetut lahjat on jo tilattu.

Tilasin lahjan Taidelahjat-sivun kautta, mutta en ole saanut tilausvahvistusta. Mitä teen?

Mikäli teit tilauksen yli 24h sitten, etkä ole saanut yhtään tekstiviestiä tai sähköpostia, ota yhteyttä sähköpostitse: taidelahjat@helsinkifestival.fi.

LAHJAN SAAPUMINEN

Kuinka tunnistan Taidelahja-taiteilijan? / Miten taiteilija löytää oikeaan paikkaan?

Välitämme taiteilijalle yhteystietosi ja hän saapuu antamaasi osoitteeseen tilattuna ajankohtana. Voit antaa lisätietoja tapaamispaikasta tilauksen yhteydessä. Taiteilija soittaa sinulle ennen Taidelahja-hetken alkua. Huomioithan, että puhelu voi tulla tuntemattomasta numerosta.

Tuleeko minun ottaa yhteyttä taiteilijaan erikseen?

Sinun ei tarvitse olla yhteydessä taiteilijaan. Taiteilija saapuu paikalle tilauslomakkeeseen syöttämiesi tietojen perusteella.

Tuleeko minun olla paikalla Taidelahja-hetkellä?

Kyllä, muistathan olla taiteilijaa vastassa ennen Taidelahja-hetkeä.

Miten henkilö, jolle haluan tilata Taidelahjan, saa tietää lahjahetkestä?

Taidelahjaa tilatessasi sitoudut olemaan itse paikalla Taidelahja-hetkellä. Varmistathan siis, että myös läheisesi on tapahtumapaikalla valmiina jo ennen taiteilijan saapumista.

TAIDELAHJAN TAPAHTUMAPAIKKA JA -AIKA

Missä ja milloin Taidelahja esitetään?

Taidelahja esitetään tilauksessa antamassasi osoitteessa varaamanasi aikana.

Mikä olisi hyvä tapahtumapaikka Taidelahjalle?

Suosittelemme Taidelahjojen tapahtumapaikaksi lahjan saajan kotipihaa.

Voiko taiteilijaa pyytää esittämään lahjan sisälle kotiin?

Lähtökohtaisesti Taidelahjaa ei toimiteta lahjan saajan kotiin, sillä sisällä turvavälejä on vaikea huomioida.

Kuinka kauan minun on hyvä varata aikaa Taidelahjalle?

Taidelahjan kesto on kokonaisuudessaan noin 5–10 minuuttia ilmoitetusta kellonajasta alkaen.

Jos sataa, miten Taidelahja esitetään?

Huonon sään sattuessa taiteilijan kanssa voi neuvotella vaihtoehtoisesta esiintymispaikasta – esimerkiksi läheinen bussipysäkki tai pihakatos voi toimia hyvin!

Ystäväni työskentelee viikonloppuisin, voinko tilata Taidelahjan esitettäväksi hänen työpaikalleen?

Taidelahjan voi tilata esitettäväksi myös työpaikalle. Suosittelemme lahjan tapahtumapaikaksi pihaa tai muuta väljää tilaa, jossa turvavälit on mahdollista huomioida. Anna lisätietoja Taidelahjan tapahtumapaikasta tilauslomakkeessa.

Voinko tilata Taidelahjan muistisairaalle äidilleni palvelukotiin?

Taidelahjan voi tilata palvelukotiin, mutta palvelukodin henkilökuntaa olisi hyvä tiedottaa asiasta etukäteen. Suosittelemme lahjan tapahtumapaikaksi pihaa tai muuta väljää tilaa, jossa turvavälit on mahdollista huomioida.

Voinko tilata Taidelahjan kulttuuripiirimme tapaamiseen, jolloin siitä pääsisi nauttimaan koko kuusihenkinen ryhmämme?

Taidelahjat ovat intiimejä esityksiä lahjan tilaajalta lahjan saajalle. Kokoontumisia Taidelahja-hetkellä pyritään välttämään.

Voivatko kaikki samassa taloudessa asuvat (esim. koko perhe) tulla nauttimaan ulos Taidelahjasta?

Taidelahjat ovat intiimejä esityksiä lahjan tilaajalta lahjan saajalle. Oman harkinnan mukaan samassa taloudessa asuvat voivat kuitenkin olla läsnä turvavälit huomioiden.

TAIDELAHJAN SISÄLTÖ

Saanko tietää Taidelahjan sisällön ja taiteilijan etukäteen? Voinko esittää toivomuksen Taidelahjan sisällöstä?

Taidelahjan esittäjä ja sisältö pysyvät h-hetkeen asti yllätyksinä. Lahjat ovat lähtökohtaisesti noin 5 minuutin pituisia sooloesityksiä kotimaisilta ammattitaiteilijoilta.

Onko Taidelahjoille ikärajaa?

Taidelahjat sopivat kaikenikäisille.

TAIDELAHJAN TALLENTAMINEN

Saanko kuvata tai videoida esitystä ja jakaa sen somessa?

Saat ja se on toivottavaakin. Käytäthän jakaessasi tunnisteita #juhlaviikot, #helsinkifestival ja #taidelahja, niin löydämme muistosi helposti!

Voidaanko minua ja lahjansaajaa kuvata Taidelahjan aikana?

Mikäli olet antanut kuvausluvan tilausvaiheessa, on mahdollista että paikalle saapuu kuvaaja Taidelahjat-tuotannon puolesta. Kuvia käytetään Helsingin juhlaviikkojen viestinnässä. Mahdollisesta kuvauksesta pyritään olemaan yhteydessä lahjan tilaajaan etukäteen

TAIDELAHJAN MUUTOKSET JA PERUUTUS

Miten minun tulee toimia, jos joudun perumaan tilaamani Taidelahjan

Voit peruuttaa sekä varatun että jo vahvistetun lahjan Taidelahjan tiedot -sivun kautta. Huomioithan, että peruutus tulee tehdä viimeistään saman viikon torstaina (10.8. / 26.8. / 2.9.) klo 16.00 mennessä.

Ups! Syötin väärän yhteystiedon, mitä teen?

Tilaussivu hyväksyy vain toimivia kotimaisia puhelinnumeroita ja helsinkiläisiä osoitteita. Mikäli tilaukseesi lipsahti silti väärä yhteystieto, voit olla yhteydessä meihin pikimmiten sähköpostitse osoitteeseen taidelahjat@helsinkifestival.fi. Vastaamme vuorokauden kuluessa.

Voinko vaihtaa Taidelahjan kellonaikaa?

Vahvistetun Taidelahjan kellonaikaa ei voi muuttaa. Mikäli haluat peruuttaa Taidelahjan, peruutus on tehtävä viimeistään saman viikon torstaina (10.8. / 26.8. / 2.9.) klo 16.00 mennessä Taidelahjan tiedot -sivulta.

Voiko Taidelahja myöhästyä/peruuntua minusta riippumattomasta syystä?

Taidelahja-taiteilija on sinuun yhteydessä puhelimitse, mikäli lahja myöhästyy tai sille ilmaantuu ylitsepääsemätön este. Huomioithan, että puhelu voi tulla tuntemattomasta numerosta. Taidelahja-tilauksesi voidaan hylätä tuotannon toimesta, mikäli tilaus on puutteellinen tai asiaton.

TAIDELAHJAN TURVALLISUUS

Miten pandemiaturvallisuus on huomioitu?

Taidelahjat ovat intiimejä esityksiä lahjan tilaajalta lahjan saajalle. Kokoontumisia Taidelahja-hetkellä pyritään välttämään. Taiteilija velvoitetaan noudattamaan turvavälejä Taidelahja-hetkellä – ethän siis ota lähikontaktia taiteilijaan (esim. kättely tai halaus)!

Miten yleinen turvallisuus on huomioitu?

Tuotanto on ohjeistanut taiteilijat toimimaan erilaisissa tilanteissa ja taiteilijalla on oikeus niin katsoessaan vetäytyä esiintymisestä, mikäli tilanne tuntuu turvattomalta.

Etkö vieläkään löytänyt vastausta?
Ota yhteyttä
taidelahjat@helsinkifestival.fi

Kategoriat

Toteutuva ohjelma, Kaupungilla

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • 21.–22.8., 28.–29.8, 4.–5.9.

  • Liput:

    Tapahtuma on ilmainen

Sinua saattaa kiinnostaa