Tero Saarinen Company: Transit

Kuva: Skånes Dansteater / Carl Thorborg

Tapahtuman esittely

Kokonaistaideteos vailla vertaa

Tero Saarinen Companyn uusi teos on aina tapaus. Juhlaviikoilla Suomen ensi-iltansa saa Transit, ihmisen luontosuhdetta luotaava koreografia säveltäjä Sebastian Fagerlundin orkesteritrilogiaan Stonework, Drifts ja Water Atlas. Fagerlundin musiikki ja Tero Saarisen koreografian voimakas liikekieli yhdistyvät Tuomas Norvion äänisuunnitteluun, Minna Tiikkaisen valosuunnitteluun ja muotisuunnittelija Teemu Muurimäen pukuihin sekä palkitun IC-98-taiteilijaduon videoinstallaatioon. Sydsvenskanin kriitikko kirjoitti kantaesityksestä Malmön oopperassa, että teos on ennen kaikkea kokonaistaideteos, joka on samaan aikaan häiritsevä ja toivoa antava.

Transitin tulkitsevat Tero Saarinen Companyn tanssijat Jenna Broas, Elina Häyrynen, Oskari Kymäläinen, Mikko Lampinen, Natasha Lommi, Emmi Pennanen, Sofia Ruija, David Scarantino, Saida Solla, Jing-Yi Wang, Tanssiteatteri Minimistä vieraileva Mikko Makkonen sekä Nanny Hedberg/Taru Hiitola ja Edoardo Pavoni/Edith Stenvall Kansallisbaletin nuorisoryhmästä. Kantaesityksen koreografin assistenttina toimi David Scarantino. Teoksen harjoittajat ovat Satu Halttunen ja Henrikki Heikkilä.

Huom: 19.8. jälkeen järjestetyt esitykset eivät ole osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa. Esitykset toteuttaa Tero Saarinen Company.

Tekijät

Koreografia ja konsepti: Tero Saarinen
Musiikki: Sebastian Fagerlund (Drifts, Stonework, Water Atlas)
Video: IC-98: Visa Suonpää, Patrik Söderlund
Valosuunnittelu: Minna Tiikkainen
Pukusuunittelu: Teemu Muurimäki
Äänisuunnittelu: Tuomas Norvio
Koreografin assistentti: David Scarantino
Animaatio: Kari Kuusela, Markus Lepistö

Kantaesitys Skånes Dansteaterin ohjelmistossa Malmön ooperassa 3. lokakuuta 2020 | Tuotanto Skånes Dansteater ja Tero Saarinen Company

Teoskuvat: Skånes Dansteater / Carl Thorborg

HUOM:

Transit-teoksen Suomen ensi-ilta 19.8. toteutuu Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistossa suunnitellusti. Tero Saarinen Company tuottaa festivaalin ulkopuolella myös pe 20. ja la 21.8. näytökset. Esitykset toteutetaan kolmasosaan rajoitetulla katsomokapasiteetilla ja 2 metrin turvavälein. Näytökset ovat loppuunmyytyjä. Lipunhaltijat saavat sähköpostitse lisätietoja turvajärjestelyistä ja saapumisohjeista ennen esityksiä.

Kategoriat

Toteutuva ohjelma, Tanssi

Kartta

Esteettömyys

Kaapelitehtaan esteettömyystiedot löytyvät täältä»

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • to 19.8.2021 19:00

  • Kesto: 80 min, ei väliaikaa

 • Osoite:

  Merikaapelihalli, Kaapelitehdas
  Tallberginkatu 1
  00180 Helsinki

 • Liput:

  alkaen 35–119 € (Ticketmaster)

  Loppuunmyyty

Sinua saattaa kiinnostaa