Víkingur Ólafsson: Johann Sebastian Bach – Goldberg-muunnelmat

Kuva: Ari Magg

Tapahtuman esittely

Musiikkikriitikoiden kirjoitukset Víkingur Ólafssonista täyttyvät ylisanoista. Islantilaispianistia on kehuttu niin tekniikastaan kuin tulkitsemisvoimastaan. ”Ólafsson elvyttää klassisen musiikin”, maalaili The Economist -lehti taannoin.

Nyt uransa huipulla oleva soittaja uskaltautuu J.S.Bachin maineikkaiden Goldberg-muunnelmien äärelle. Se tunnetaan pianokirjallisuuden monumenttina.

Teos ei ole monumentti siinä mielessä kuin staattiset suurmiespatsaat. Se on ennemmin vuori, jonka kiipeämiseen tarvitaan tekniikan ja tulkitsemisvoiman lisäksi tiukkaa kontrollia. Tai ”vulkaanista temperamenttia, valtavaa taituruutta ja mieltymystä haasteisiin”, kuten ranskalaislehti Le Monde on pianistin ominaisuuksia kuvaillut.

Ólafsson on vieraillut Helsingissä aiemminkin, mutta Juhlaviikkojen konsertti on hänen ensimmäinen sooloesiintymisensä Suomessa.

Víkingur Ólafsson, piano
Johann Sebastian Bach (1685–1750): Goldberg-muunnelmat, BWV 988

Konsertin käsiohjelma »

Kategoriat

Klassinen ja nykymusiikki

Kartta

Esteettömyys

Musiikkitalo on liikkumisesteetön.

Musiikkitalon infosta voi lainata pyörätuolia.

Esteettömiä WC-tiloja löytyy talon jokaisesta kerroksesta.

Liikkumisesteisten pysäköintipaikat sijaitsevat  Q-Park Finlandia pysäköintihallin alimmalla tasolla, josta on hissiyhteys Musiikkitalon pääaulaan.

Liikuntaesteisten saattoliikenne: Invataksit voivat Kansalaistorin kunnostustöiden ajan noutaa ja jättää asiakkaansa Musiikkitalon Mannerheimintien puoleiselle pääsisäänkäynnille.

Saavutettavuustiedot Musiikkitalon sivuilla »

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • su 20.8.2023 19:00

  • Kesto: 1h 30min

 • Osoite:

  Musiikkitalo, Konserttisali
  Töölönlahdenkatu
  00100 Helsinki

 • Liput:

  50–75 / 35–62 € (Ticketmaster)

  Loppuunmyyty

Sinua saattaa kiinnostaa