Helsingin juhlaviikonloppuna taide tulee lähelle – tilaa taidelahja ja seuraa striimejä verkossa

Poikkeusoloissa taide ansaitsee poikkeukselliset puitteet, ja elokuussa Helsingin juhlaviikkojen sijaan nautitaankin Helsingin juhlaviikonlopusta. Koska emme voi kokoontua yhteen, tuomme taiteen lähelle: uusi tapahtumakokonaisuus tuo 21.–23. elokuuta taiteen pihoille ja kaduille sekä verkkoon, radioon ja televisioon. Ainutlaatuisten striimilähetysten lisäksi Juhlaviikonlopun aikana koetaan joukko pienimuotoisia korttelikonsertteja, joita taloyhtiöt ovat kesän aikana voineet toivoa pihoilleen. 

Vieläkin henkilökohtaisempia taide-elämyksiä on luvassa 7.–9. elokuuta, kun joukko kotimaisia eturivin artisteja jakaa jopa 300 taidelahjaa ympäri Helsingin. Kuka tahansa voi tilata verkossa maksuttoman ja turvallisesti esimerkiksi pihalla tai rappukäytävässä toteutettavan taidelahjan ystävälleen tai perheenjäsenelleen. Taidelahjojen sisältö on yllätys, ja niiden esittäjä selviää vasta paikan päällä. Samalla taidelahjat virittävät juhlimaan tulevaa Juhlaviikonloppua ja seuraamaan klassisesta indieen ja lastenmusiikkiin ulottuvia konserttilähetyksiä.

Juhlaviikonlopun ja taidelahjaelämysten tekeminen ei olisi mahdollista ilman yhteistyökumppaneita. Taidelahjojen kaikille avoin haku toteutetaan yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa, ja OP Ryhmän Taidesäätiön arvosoittimien haltijat Saara Kurki, Artturi Aalto sekä Rebecca Roozeman yhdessä viulistiäitinsä Maarit Kyllösen kanssa ovat mukana välittämässä taidelahjoja.

Helsingin Sanomat ja OP ovat mukana Juhlaviikonlopussa toteuttamassa Lasten jameja lauantaina 22. elokuuta. Veikeä aamupäivätapahtuma sisältää ihmeteltävää ja fiilisteltävää koko perheelle, ja se striimataan HS Liven välityksellä. Konsertissa tanssahdellaan lasten suosikkeihin kuuluvien Mimmien, Flip Flopin sekä Maukan ja Väykän tahtiin – ja tanssiaskeliin johdattavat tietysti OP:n ikiomat Hipot.

”Haluamme olla läsnä siellä, missä asiakkaammekin ovat ja tukea kestäviä arvoja yhteiskunnassamme. Yhdessä Helsingin juhlaviikonlopun kanssa tuomme taiteen turvallisesti ihmisten lähelle ja tarjoamme ainutkertaisia elämyksiä”, sanoo OP:n viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Tuuli Kousa.

HS Live välittää myös joukon muita Juhlaviikonlopun erityisesityksiä viikonlopun aikana. HS:n tilaajien on mahdollista seurata Lasten jamien lisäksi Tasavallan presidentin konserttia perjantaina 21. elokuuta sekä päästä mukaan ainutlaatuiseen korttelikonserttiin helsinkiläiseltä pihalta lauantaina 22. elokuuta.

“Helsingin juhlaviikot Huvila-telttoineen ja Taiteiden öineen on ollut vuosia yksi vuoden kohokohdista myös Hesarissa. Tämä poikkeusvuosi ei ole lannistanut yhteistyötämme: idearikkaan, pirskahtelevan ja pitkäaikaisen yhteistyön voimalla tarjoamme tänäkin syksynä yhdessä taide-elämyksiä, joiden vietäväksi voi heittäytyä jälleen myös Hesarin kanavissa”, kertoo Helsingin Sanomien markkinointipäällikkö Niina Käkelä.

Helsingin juhlaviikonloppua vietetään 21.–23.8.2020. Katso koko ohjelma.