Kysymyksiä ja vastauksia

LOPPPUKOHTAUSIDEAAN LIITTYEN

Millaisia katastrofeja toivotte?
Voit itse päättää, millaista katastrofia haluat käsitellä. Valitsemme kolme erilaista katastrofia toteutukseen – emme lähtökohtaisesti etsi projektiin mitään tiettyä katastrofia.

Voimmeko osallistua työryhmänä?
Kyllä!

Kuinka yksityiskohtaisesti minun tulee kertoa loppukohtauksen ideasta?
Emme tarvitse tarkkaa käsikirjoitusta – riittää, että kerrot loppukohtauksen perusidean. Mikäli loppukohtauksesi valitaan tuotantoon, olemme sinuun yhteydessä tarkentavien kysymysten kera. Taiteilijat tekevät sen jälkeen ideasi pohjalta käsikirjoitusehdotuksen, johon pyydämme palautettasi.

Minulla ei ole kokemusta elokuvakäsikirjoittamisesta. Onko se este?
Ei todellakaan! Emme pyydä käsikirjoituksia vaan ajatuksiasi ja ideoitasi kuvitteellisesta katastrofielokuvastasi. Me hoidamme kirjoittamispuolen, kun ideat on valittu mukaan.

Mitä tekijänoikeuksille tapahtuu?
Maksamme ideoijille 500 euroa oikeudesta käyttää valittuja ideoita elokuvaprojektiin. (Tekstin muodossa julkaistuista ideoista ei makseta korvausta). Ideoiden kehittäjillä pysyy oikeus tehdä omilla ideoillaan mitä haluaa, mutta he antavat myös taiteilijoille oikeudet käyttää ideoita tässä projektissa.

Jos ideani valitaan kuvattavaksi, tai jos suostun siihen että ideani esitetään tekstin muodossa, tuleeko nimeni esille?
Tulee, jos se sopii sinulle. Myös anonyymi osallistuminen sallitaan. 

VAPAAEHTOISNÄYTTELEMISEEN LIITTYEN

Kuinka pääsen näyttelemään?
Jos mainitset lomakkeessa halusi näytellä jossain valituista loppukohtauksista, otamme sinuun yhteyttä. Se, pääsevätkö kaikki halukkaat näyttelemään, riippuu siitä millaisia loppukohtauksia valikoituu kuvattavaksi ja siitä kuinka paljon esiintymishaluisia ilmottautuu mukaan.

Milloin elokuvakohtaukset kuvataan?
Toukokuun lopussa ja kesäkuun alussa. Ajankohta tulee tarkentumaan.

Tarvitsenko aikaisempaa näyttelijäkokemusta?
Et.

Milloin saan tietää, pääsenkö mukaan näyttelemään?
Pyrimme tiedottamaan asiasta viimeistään toukokuun alussa. Olemme kuitenkin yhteydessä jo sitä ennen. Kyselemme hyvissä ajoin, olisitko mielummin suhteellisen tunnistamaton taustahenkilö esimerkiksi ryhmäkohtauksessa, vai saako sinusta ottaa lähikuvaa.

Saavatko muutkin kuin helsinkiläiset tulla vapaaehtoisnäyttelijäksi?
Kyllä. Painotamme hakemuksessa helsinkiläisyyttä koska sekä loppukohtausten kuvauspaikkana että ensi-illan tapahtumapaikkana on Helsingin Kansalaistori. Emme maksa matkakorvauksia, mikä saattaa vaikuttaa muiden kuin helsinkiläisten päätökseen osallistua.

Onko mahdollista ilmoittautua näyttelemään ilman, että keksin loppukohtausta?
Kyllä! Jätä siinä tapauksessa lomakkeessa elokuvaan liittyvät kysymykset vastaamatta.

Pääsenkö varmuudella näyttelemään elokuvakohtauksiin?
Emme vielä tiedä, kuinka paljon näyttelijöitä tulemme tarvitsemaan. Asia tarkentuu kun toteutettavat loppukohtaukset on valittu. Pyrimme siihen, että mahdollisimman moni halukas pääsisi mukaan.

Millaisia rooleja on tarjolla?
Emme vielä tiedä, sillä avoin ideahaku on vielä kesken. Oletamme, että tarjolle tulee sekä taustalla näkyvien ihmisten rooleja ryhmäkohtauksiin, että lähikuvassa näkyviä rooleja.

Maksetaanko esiintymisestä palkkaa?
Ei, esiintyminen toteutetaan vapaaehtoistyönä.