Juhlaviikonloppu: Lauantai

Erja Lyytinen, Jesse Markin, Pariisin Kevät, Ruusut

Juhlaviikkoja ei voitu viime kesänä järjestää, mutta uusi monitaiteellinen tapahtumakokonaisuus toi taiteen elokuussa pihoille ja kaduille sekä verkkoon, radioon ja televisioon. Helsingin juhlaviikonloppua vietettiin 21.–23. elokuuta, ja se toteutettiin yhteistyössä kumppaneiden sekä vapaan taidekentän toimijoiden kanssa.

Lauantain lähetys 22. elokuuta pyhitettiin kevyelle musiikille:

Erja Lyytinen on mestari ilmaisemaan kitaralla syviä tunteita. Siksi hänet on valittu yhdeksi maailman parhaista blueskitaristeista. Ja siksi hänen musiikkinsa on nautittavaa ja elämyksellistä myös niille, jotka eivät ole erityisiä blues-faneja tai kitarasoolojen palvojia.

Folk-esikoislevyllään kaksi Emma-palkintoa napannut Jesse Markin yhdistelee musiikissaan elektroa, hiphopia ja indietä ja rakentaa myös vahvaa kansainvälistä uraa. Livesovituksia täydentää taustaorkesteri, jossa soittaa mm. jazzrumpali Teppo Mäkynen.

Arto Tuunelan luotsaama Pariisin Kevät on yksi 2010-luvun suurista kotimaisista rockbändeistä. Yhtye on tunnettu tarinallisista kappaleistaan ja vahvoista live-esiintymisistä, joissa on hurmioitunut tunnelma.

Kotimaisen elektropopin superyhtye Ruusut on tämän hetken puhutuin indieilmiö. Monesti palkitun bändin muodostavat Ringa Manner, Alpo Nummelin, Samuli Kukkola ja Miikka Koivisto.

Kesto n. 4h 30min
Ilmainen
La 22.8.  17.00