Homo Homo Sapiens – Taiteellinen laboratorio

Homo Homo Sapiens -ryhmän (taiteilija Jaakko Pesonen, filosofi Kai Alhanen, taidehistorioitsija Donna Roberts ja näyttelijä Aleksi Holkko) työtapa on ollut kahden ja puolen vuoden ajan dialogi, joissa käsitellään aikamme arkoja aiheita suhteessa työryhmän omakohtaisiin kokemuksiin. Näiden keskustelujen pohjalta työryhmä on nyt luonut taiteellisen laboratorion, jossa tutkitaan miten ihminen toimii äärimmäisissä ekologisissa, yhteiskunnallisissa ja teknologisissa olosuhteissa. Laboratoriossa on sarja rakennettuja tiloja, joissa yhdessä yleisön kanssa katsotaan ja tutkitaan vaihtoehtoisessa todellisuudessa elävää homomiestä, Deccaa. Hänen maailmassaan valtaosa väestöä on homoseksuaaleja.

Synnytettävä teos on avoin ja jatkuvasti kehittyvä ja se muovautuu eteenpäin myös vuorovaikutuksessa yleisön kanssa. Taiteellinen laboratorio tutkii myös uusia tapoja olla turvallisesti yhdessä samassa tilassa – miten kaikille osallistujille annetaan oma fyysinen ja henkinen tila katsoa yhdessä kokeellista tarua.

Homo Homo Sapiens pyrkii luomaan tilan, jossa voimme yhdessä katsoa maailmaa toisin, kysyä mahdottomia kysymyksiä ja kuvitella vaihtoehtoisia todellisuuksia.

Esitysajat:

Esitys/laboratorio, liput 15 €⠀
20.8. klo 18.30–21.00⠀
21.8. klo 18.30–21.00⠀
22.8. klo 18.30–21.00⠀
23.8. klo 15.00–17.30⠀

Galleria auki ilman esitystä (ilmainen)⠀
21.8. klo 11.00–17.00⠀
22.8. klo 11.00–17.00⠀

Teos jatkaa Galleria Rankassa Helsingin juhlaviikonlopun jälkeen.

Esityskieli englanti, ikäraja K16
Läsnäolon ja kokonaisen kokemuksen varmistamiseksi yleisön matkapuhelimet kerätään esityksen ajaksi valvottuun narikkaan.
Tilassa on esteetön pääsy, mutta pyörätuolilla saapuminen vaatii saattajaa (kynnyksiä). Saattaja pääsee sisään maksutta.

Teosta on tukenut Koneen säätiö.

Galleria Rankka

Eerikinkatu 36

Tilassa on esteetön pääsy, mutta pyörätuolilla saapuminen vaatii saattajaa (kynnyksiä). Saattaja pääsee sisään maksutta.