Arppa, Sepikka

Introduktion till evenemang

Under förra sommarens festspel när Arppa värmde upp för Vesta i det fullpackade Huvilatältet charmade artisten publiken och har sedan dess stått överst på önskelistan över inhemska artister i Huvilatältet sommaren 2023. Den karismatiska och charmiga Arppa, som också är känd för sitt framträdande under förfesten inför slottsbalen, började som indiefavorit men håller snabbt på att bli hela folkets nya favoritartist.

Arppas musik är tidlös och sångtexterna är som rörliga bilder – insiktsfulla, uppriktiga och noggranna beskrivningar av stämningar som rör sig från Yxpila i Karleby via ett nattligt Helsingfors till en lönnkrog med Laila Kinnunen i juli 1958.

Arppa spelar in skivor för ansedda Johanna Kustannus och artistens popularitet är också baserad på aktivt turnerande. Det är omöjligt för publiken att inte låta sig ryckas med av Arppas naturligt enkla framtoning och den uppriktiga glädje som utstrålar från bandets framträdanden. I bandet spelar musikerna Ville-Veikko Airaniemi, Eero Seppä och Okko Saastamoinen.

Kvällen öppnas av lovordade Sepikka, det vill säga sångaren och låtskrivaren Joni Seppänens alias och band. Sepikkas sound är stort men känsligt – i musiken kryddas den tidlösa finska låtskrivartraditionen med en fläkt av indiepop och svävar över dimmiga fält mot städernas parker. Sepikkas debutalbum ”En kestä kylmää lailla ahvenen” (2021) utsågs till årets album vid Indie Awards. Samma år valdes artisten också till årets nykomling i musiktidningen Soundi och fick två nomineringar vid Emma-galan. Albumet var dessutom nominerat för det ansedda Nordic Music Prize.

Mer information:

Portarna: 17.30
Sepikka: 19.00
Arppa: 20.30

Åldersgräns: 18

Kategorier

Huvila

Karta

Tillgänglighet

-Handikapparkering.
-Fri passage.
-Handikapptoalett.
-Antal rullstolsplatser/föreställning: 4 (vid behov fler beroende på kvällens program).
-Induktionsslinga.
-Salongerna har jordade eluttag.

Information om evenemang

 • Tid:

  • fre 1.9.2023 19:00

 • Adress:

  Huvila
  Eläintarhantie 8
  00530 Helsinki

 • Biljetter:

  42 € (Lippu.fi)

  Köp biljetter

Du kanske är intresserad