Beth Orton Elia Lombardini

Introduktion till evenemang

Den Brit Awards-premierade engelska sångerskan och låtskrivaren Beth Orton intar scenen i Huvilatältet tisdagen den 22 augusti, när hon gästar Finland för första gången. Orton, som inledde sin karriär i början av 1990-talet, blev känd som en pionjär inom folktronica, en musikstil som kombinerar folkmusik och elektronisk musik. Hon har också samarbetat med flera stora namn inom elektronisk musik, såsom The Chemical Brothers, William Orbit och Andrew Weatherall.

Med sitt åttonde album ”Weather Alive”, som släpptes i fjol, steg Orton fram i rampljuset för första gången på sex år. Det mycket personliga och avskalade albumet var ett av fjolårets mest hyllade album. Bland annat den ansedda musiktidningen Pitchfork skrev att skivan är en milstolpe i artistens långa karriär.

Kvällens första artist är den högaktuella finsk-italienska kompositören, producenten och violinisten Elia Lombardini. Lombardini är känd för sitt samarbete med många inhemska toppartister, såsom Ruusut, Vesta, The Holy och Karina. Som kompositör och soloartist tar Lombardini sin plats bland de finländska kompositörerna. Hennes musik är också inspirerad av artister inom postklassisk musik, såsom Max Richter och Ryuichi Sakamoto. Lombardinis debutskiva ”In Death and the Hunger for a Thousand Lives” släpptes i maj.

Mer information:

Portarna: 17.30
Elia Lombardini: 19.00
Beth Orton: 20.30

Åldersgräns: 18

Kategorier

Huvila

Karta

Tillgänglighet

-Handikapparkering.
-Fri passage.
-Handikapptoalett.
-Antal rullstolsplatser/föreställning: 4 (vid behov fler beroende på kvällens program).
-Induktionsslinga.
-Salongerna har jordade eluttag.

Information om evenemang

 • Tid:

  • tis 22.8.2023 19:00

 • Adress:

  Huvila
  Eläintarhantie 8
  00530 Helsinki

 • Biljetter:

  52 € (Lippu.fi)

  Köp biljetter

Du kanske är intresserad