Company Wayne McGregor and Random International: Future Self

Bild: Ravi Deepres

Introduktion till evenemang

Dansarna är närvarande tio minuter varje timme, men rörelsen är närvarande hela tiden. I Future Self ingår en vägg med flera tusen led-lampor. Ljuset från lamporna tar form efter de omgivande människoskepnaderna och lever efter deras rörelser. Väggen sparar rörelsen och låter den fortsätta efter att dansarna avlägsnat sig. 

Ljusinstallationen har skapats av den kända nutidskonstgruppen Random International. För musiken står Max Richter, som är en av de mest efterfrågade kompositörerna i dag. Bakom dansarnas rörelser står ett lika välkänt namn: Wayne McGregor är också koreograf för dansensemblen Royal Ballet och för ABBAs comeback. 

Future Self, som visas i Pannhallen på Dansens hus, visar att McGregor inte bara ägnar sig åt storproduktioner. I det intima konstverket leker dansarna med sina självbilder som väggen återger och som flyter samman till ett enda ljusfenomen. När dansarna kommer fram från väggens baksida, sträcker sig rörelsen ut från installationen till huden.

Mer information:

Future Self är ett installationsverk. Dess längd är cirka 60 minuter. Välkommen att besöka installationen när som helst mellan kl. 15.30–20.30. Dansarna från Company Wayne McGregor uppträder i varje föreställning (längd ca 10 minuter) kl. 15.30, 16.30, 17.30, 18.30 och 19.30. Övriga tider kan verket upplevas självständigt och tillsammans med de andra besökarna.

Fritt inträde med vilken som helst biljett till Festspelen 2022.

Fritt inträde för alla under Konstens natt 18.8.2022.

I samarbete med:

Jane och Aatos Erkkos stiftelse, Dansens hus

 

Kategorier

Dans, Scenkonst

Karta

Tillgänglighet

Tillgänglighet information »

Information om evenemang

 • Tid:

  • 17.–21.8. klo 15.30–20.30

  • Längd: 60 min

 • Adress:

  Dansens hus, Pannuhalli
  Kaapeliaukio 3
  00180 Helsinki

 • Biljetter:

  7 € (Lippu.fi)

  Köp biljetter

Du kanske är intresserad