Daniil Trifonov

Bild: Dario Acosta

Introduktion till evenemang

Daniil Trifonov är för pianot vad Lionel Messi är för fotbollen: en tekniskt överlägsen virtuos, vars begåvning också omfattar en intellektuell dimension. Medan Messi har en särskild begåvning för fotboll, äger Trifonov emotionell intelligens. Det är som om pianistens fingrar även styr lyssnarens känslor. 

Nu får Musikhuset bli scenen för Trifonovs efterlängtade första solouppträdande i Finland. Han har med sig stjärnspelare från Tjajkovskij till Robert Schumann och från Mozart till Ravel, men det är Trifonov själv som leder matchen. Hans mjuka beröring leder lyssnaren genom ett musikaliskt drama.

Den trettioåriga Trifonov har beskrivits med alla existerande superlativer och hans troféhyllor dignar: bland medaljer och andra pokaler står en Grammy, samt tidningen Gramophones utmärkelse för Årets artist. Till skillnad från Messi är Trifonovs karriär på raketartad uppgång.

Daniil Trifonov, piano

Program:

Pjotr Tjajkovskij: Barnalbum
Robert Schumann: Fantasie, op 17

Wolfgang Amadeus Mozart: Fantasie, K. 475
Maurice Ravel: Gaspard de la nuit
Aleksandr Scriabin: Pianosonat nr 5, op. 53

Kategorier

Musik

Karta

Tillgänglighet

Musikhuset är handikappanpassat.

Info lånar ut rullstolar.

Handikappanpassade toaletter finns på varje våningsplan.

Handikapparkering finns på nedersta planet i Q-Park Finlandias parkeringshall. Därifrån kommer man med hiss till Musikhusets huvudaula.

Handikapptransporter: invataxibilar och -bussar kan tills vidare hämta och lämna passagerare vid ingången mot Mannerheimvägen.

Mer information om tillgänglighet »

Information om evenemang

 • Tid:

  • fre 2.9.2022 19:00

  • Längd: 2 h 15 min, paus

 • Adress:

  Musikhuset, Konsertsalen
  Mannerheimintie 13 A
  00100 Helsinki

 • Biljetter:

  44–72 € / 32–57 € (Ticketmaster)

  Köp biljetter

Du kanske är intresserad