Linda Fredriksson & UMO Helsinki Jazz Orchestra: Agatha 2 by Kerkko Koskinen Iisa

Introduktion till evenemang

Kerkko Koskinens första instrumentalinspelning Agatha, som släpptes 2007, fick en storartad fortsättning i Agatha 2 hösten 2022. Som solist på skivan som spelades in tillsammans med UMO Helsinki Jazz Orchestra briljerar saxofonisten Linda Fredriksson, en jazzmusiker som tagit hem både en Emma-statyett och Teosto-priset. I och med det nya albumet återvänder Agatha också till Huvilatältet, där den första delen av skivparet firades med en utsåld konsert sommaren 2007.

På skivan möter Kerkko Koskinens djärva tonspråkFredrikssons insiktsfulla och känsliga tolkning samt vårt lands ledande big band UMO Helsinki Jazz Orchestras melodiska klang. Koskinen är ursprungligen känd som Ultra Bras musikaliska motor, medan Fredriksson blev en internationell jazzstjärna tack vare sin skiva Juniper. Lite extra krydda ger också det faktum att fortsättningen precis som den första Agatha-skivan är den första nyutgåvan på mer än tio år från Ricky-Tick Records, som spelade en viktig roll i den inhemska jazzens uppsving på 2000-talet. Helsingin Sanomats recensent Hannu Uusitorppa gav albumet hela fem stjärnor.

Vid konserten leds UMO Helsinki Jazz Orchestra av Mikko Hassinen.

Kvällen öppnas av Iisa, som efter ett inspelningsuppehåll under det gångna året intar scenen i Huvilatältet med sitt femmannaband. Sångerskan och låtskrivaren, som för tillfället arbetar med sitt femte soloalbum, kör igång den sista kvällen i augusti med ett set fyllt av klassiker och publikfavoriter. Iisa nådde ursprungligen publikens medvetande som medlem i kultbandet Regina, och är numera en på många sätt exceptionell veteran på den finländska musikscenen. Hon går i spetsen för den mest progressiva och innovativa popmusiken, men befinner sig samtidigt helt och hållet i sitt eget musikaliska universum. Iisa är känd för sina starkt autofiktiva låttexter och har skrivit hitlåtar för många av vårt lands främsta artister.

Mer information:

Portarna: 17.30
Iisa: 19.00
Linda Fredriksson & UMO Helsinki Jazz Orchestra: Agatha 2 by Kerkko Koskinen: 20.30

Åldersgräns: 18

Kategorier

Huvila

Karta

Tillgänglighet

-Handikapparkering.
-Fri passage.
-Handikapptoalett.
-Antal rullstolsplatser/föreställning: 4 (vid behov fler beroende på kvällens program).
-Induktionsslinga.
-Salongerna har jordade eluttag.

Information om evenemang

 • Tid:

  • tor 31.8.2023 19:00

 • Adress:

  Huvila
  Eläintarhantie 8
  00530 Helsinki

 • Biljetter:

  52 € (Lippu.fi)

  Köp biljetter

Du kanske är intresserad