Lucy Dacus, Lyyti

Introduktion till evenemang

Att lyssna på låtar av Lucy Dacus känns som att läsa den skickliga skribentens och gitarristens dagboksanteckningar: intima, fyndiga och överraskande. Ett enkelt orgelbrus ackompanjerar verserna, då Dacus sjunger att hon vid behov tar livet av sin kompis skrämmande pappa. Den mjuka gitarren ljuder i bakgrunden, när låten handlar om en ungdomssommar på bibelläger.

I fjol gav Dacus ut en popskiva som fick ett förtjust mottagande. Albumet kombinerar ungdomens andliga kamp med teman som anknyter till den vaknande sexualiteten: förälskelsen låtsas vara Marlon Brando, och en lägerkompis skriver dålig poesi. Produktionen av denna sångare-låtskrivare från Virginia har tagit intryck från indietraditionerna, men musiken går i en smidig dialog med samtiden – dåtid och nutid, möts, precis som i en dagbok.

Kvällen inleds av sångaren-låtskrivaren Natalie Bergman, vars musik handlar om samma teman. Den amerikanska artistens debutalbum släpptes i fjol, och skivan har beskrivits som en klart klingande indiepopversion av andlig musik.

Mer information:

Portarna: 17.30
Lyyti: 19.00
Lucy Dacus: 20.30

Åldersgräns: 18

Kategorier

Huvila

Karta

Tillgänglighet

-Fri passage.
-Handikapptoalett.
-Antal rullstolsplatser/föreställning: 4 (vid behov fler beroende på kvällens program).
-Induktionsslinga.
-Salongerna har jordade eluttag.

Information om evenemang

 • Tid:

  • mån 29.8.2022 19:00

 • Adress:

  Huvila
  Eläintarhantie 8
  00530 Hakaniemi

 • Biljetter:

  32 € (Lippu.fi)

  Köp biljetter

Du kanske är intresserad