Magdalena Kožená & Yefim Bronfman

Introduktion till evenemang

Mezzosopranen Magdalena Kožená och pianisten Yefim Bronfman presenterar sina suveräna musikerkonst på Musikhusets scen och bjuder samtidigt på referenser till den europeiska folkmusiktraditionen. Först filtreras traditionen genom verk av kända kompositörer, och sedan färgas den av tolkarnas poetiska uttryck. Musikerduon framför stycken av Brahms, Musorgskij, Bartók och Sjostakovitj.

Duon spelade in stycken av de tre förstnämnda kompositörerna och gav ut dem i fjol på skivan Nostalgia. I verken ljuder såväl bröllopsglädje som barndomens lekar som pendlar mellan oskyldighet och slughet. Det ansedda musikmagasinet Gramophone hyllade mezzosopranen Koženás ”förstklassiga kvalitet” och beskrev pianisten Bronfman som lysande, och väl värd utmaningarna i de virtuosiska styckena.

Hyllningen kom inte som en överraskning. Kožená och Bronfman är kända för sina själfulla tolkningar. Deras tolkningar sträcker sig från det nostalgiska till det finurliga, och från Bartóks slaviska festyra till Sjostakovitj satiriska polkareferenser.

Magdalena Kožená, mezzosopran
Yefim Bronfman, piano

Kategorier

Musik

Karta

Tillgänglighet

Musikhuset är handikappanpassat.

Info lånar ut rullstolar.

Handikappanpassade toaletter finns på varje våningsplan.

Handikapparkering finns på nedersta planet i Q-Park Finlandias parkeringshall. Därifrån kommer man med hiss till Musikhusets huvudaula.

Handikapptransporter: invataxibilar och -bussar kan tills vidare hämta och lämna passagerare vid ingången mot Mannerheimvägen.

Mer information om tillgänglighet »

Information om evenemang

 • Tid:

  • tis 30.8.2022 19:00

  • Längd: 1 h 45 min, paus

 • Adress:

  Musikhuset, Konsertsalen
  Mannerheimintie 13 A
  00100 Helsinki

 • Biljetter:

  44–72 € / 32–57 € (Ticketmaster)

  Köp biljetter

Du kanske är intresserad