Mulatu Astatke The Shubie Brothers

Introduktion till evenemang

Musikern och tonsättaren Mulatu Astatke (f. 1943) är känd som ethio-jazzens fader. Hans musik är en fascinerande blandning av modern jazz, etiopisk traditionell musik, latinska rytmer, afrofunk och till och med popmusik. Astatke, som själv spelar piano, orgel, vibrafon och perkussionsinstrument, inledde sin karriär på 1960-talet efter att ha studerat musik i London, New York och vid den ansedda musikhögskolan Berklee College of Music i Boston. Astatkes första historiska inspelningar av ethio-jazz från 1966 gjordes också under studietiden i Förenta staterna. Under en stor del av 1970-talet bidrog Astatke till att vidga den etiopiska musikens gränser genom att samarbeta med artister som Duke Ellington och Mahmoud Ahmed.

Astatke arbetar fortfarande aktivt med att göra musik och upplevde en renässans i sin popularitet i början av millenniet, när hans musik spelade en central roll i succéfilmen Broken Flowers (2005). Filmen är regisserad av Jim Jarmusch och i huvudrollen syns Bill Murray. Tack vare Broken Flowers fick Astatkes musik en ny publik och många hiphop-artister, såsom Kanye West, Nas och Madlib, samplade Astatkes klassiker i sina egna låtar.

I bandet The Shubie Brothers spelar inhemska veteranartister surf-instrumentalmusik i kombination med reggae-, afro-, latin- och funk-rytmer.

Mer information:

Portarna: 17.30
The Shubie Brothers: 19.00
Mulatu Astatke: 20.30

Åldersgräns: 18

Kategorier

Huvila

Karta

Tillgänglighet

-Handikapparkering.
-Fri passage.
-Handikapptoalett.
-Antal rullstolsplatser/föreställning: 4 (vid behov fler beroende på kvällens program).
-Induktionsslinga.
-Salongerna har jordade eluttag.

Information om evenemang

 • Tid:

  • mån 21.8.2023 19:00

 • Adress:

  Huvila
  Eläintarhantie 8
  00530 Helsinki

 • Biljetter:

  52 € (Lippu.fi)

  Köp biljetter

Du kanske är intresserad