Nicholas Collon & Aurora-okester: Våroffer

Bild: Mark Allen

Introduktion till evenemang

På Festspelen blir det världspremiär för Aurora-orkesterns tolkning av Igor Stravinskijs Våroffer utan noter under ledning av Nicholas Collon.

Den brittiska Aurora Orchestra är ett ambitiöst projekt som leds av Nicholas Collon, chefsdirigent för Radions symfoniorkester, och förenar visuellt imponerande, sceniska framträdanden med klassisk musik i världsklass. Orkestern, som grundades 2005, är den första ensemblen i världen som framförde en hel klassisk symfoni fullständigt ur minnet.

Tisdagen den 29 augusti i Musikhuset i Helsingfors framför Aurora-orkestern sin tolkning av Igor Stravinskijs verk Våroffer. Våroffer uruppfördes 1913 och har inspirerat tiotals tvärkonstnärliga produktioner under det senaste århundradet. Verket ignorerar den västerländska musikens konventioner och låter fortfarande tidlöst radikalt.

Aurora-orkesterns tolkning tar fram det sceniska i musiken och musikerna på ett unikt sätt. Jane Mitchells och James Bonas visuellt anslående regi ger ett helt nytt perspektiv på Stravinskijs mästerverk genom att förena videodesignern Anouar Brissels projektioner, rörelse och en orkester som spelar utantill.

Under den första delen av konserten presenteras verket på ett ingående och inspirerande sätt, som ett slags ”levande programblad”, vilket blivit något av ett kännetecken för orkestern och Nicholas Collon.

Aurora Orchestra (UK)
Nicholas Collon, dirigent
Jane Mitchell och James Bonas, regi
Anouar Brissel, videodesign

Program:

Presentation av verket, Nicholas Collon & Aurora Orchestra
paus
Igor Stravinskij: Våroffer

“The most bracing breath of fresh air to invigorate the classical music scene in the past ten years.” -The Times

I samarbete med:

Jane och Aatos Erkkos stiftelse

Kategorier

Klassisk och ny musik

Karta

Tillgänglighet

Musikhuset är handikappanpassat.

Info lånar ut rullstolar.

Handikappanpassade toaletter finns på varje våningsplan.

Handikapparkering finns på nedersta planet i Q-Park Finlandias parkeringshall. Därifrån kommer man med hiss till Musikhusets huvudaula.

Handikapptransporter: invataxibilar och -bussar kan tills vidare hämta och lämna passagerare vid ingången mot Mannerheimvägen.

Mer information om tillgänglighet »

Information om evenemang

 • Tid:

  • tis 29.8.2023 19:00

  • Längd: 2h, paus

 • Adress:

  Musikhuset, Konsertsal
  Mannerheimintie 13 A
  00100 Helsinki

 • Biljetter:

  25–125 € (Ticketmaster)

  Köp biljetter

Du kanske är intresserad