Wigwam Experience Plays Nuclear Nightclub

Bild: Kari Hatakka

Introduktion till evenemang

Wigwam, som grundades 1968, var ett av de viktigaste banden inom finländsk rockmusik under 1970-talet. Wigwam blev känt även utomlands och bandet har behållit sin kultstatus och popularitet ända fram till i dag. 

Medlemmarna i bandet, som är känt för sin komplexa och ambitiösa progressiva rock och senare enklare konstrock, uppträder som Wigwam Experience i Huvilatältet och framför sitt klassiska album Nuclear Nightclub från 1975 i sin helhet. Nuclear Nightclub vann Rundradions omröstning som den mest betydande finländska skivan genom tiderna och i tidningen Soundis kritikeromröstning listades den som den näst bästa finländska skivan genom tiderna. Succéalbumet producerades av nykomlingen Pave Maijanen.

Wigwam Experience är en imponerande kombination av Wigwam från olika perioder. I gruppen medverkar keyboardisten Jukka Gustavson, som gick med i Wigwam sommaren 1969 och hade en mycket viktig roll på de fyra första studioalbumen, och gitarristen Pekka “Rekku” Rechardt, som spelade i ”nya” Wigwam från 1974 framåt. Gruppen kompletteras av keyboardisten Esa Kotilainen som har spelat på bland annat Wigwams album Titans Wheel och Some Several Moons, basisten Janne Brunberg som gästat Wigwam Revisited och även spelat i Rauli ”Badding” Somerjokis band samt trummisen Jan Noponen, som kom med i Wigwam i samband med återföreningen 1991.

Det hålls en paus under konserten. Under konsertens första del framför Wigwam Experience hela albumet Nuclear Nightclub och under den andra delen spelar bandet andra klassiska Wigwamlåtar.

Mer information:

Portarna: 17.30
Wigwam Experience Plays Nuclear Nightclub: 19.00

Åldersgräns: 18

Kategorier

Huvila

Karta

Tillgänglighet

-Fri passage.
-Handikapptoalett.
-Antal rullstolsplatser/föreställning: 4 (vid behov fler beroende på kvällens program).
-Induktionsslinga.
-Salongerna har jordade eluttag.

Information om evenemang

 • Tid:

  • tor 25.8.2022 19:00

 • Adress:

  Huvila
  Eläintarhantie 8
  00530 Hakaniemi

 • Biljetter:

  42 € (Lippu.fi)

  Köp biljetter

Du kanske är intresserad