Kalle Nio: The Green

Föreställningen, vars namn The Green är teaterslangspråk och betyder ”scen”, bjuder på starkt visuell teater som förmedlar sitt budskap med hjälp av scenmagi, videoprojektioner, filminfluerat ljud och kompositionsliknande scenbilder.

The Green är inspirerat av hauntologin, känslan av tomhet, och unboxing-videorna på YouTube.  Tomheten på den öde scenen och på den green screen som vi känner från filmens värld omvandlas sakta till en levande varelse som tar estraden i besittning. Den ordlösa föreställningen förenar estradtrollkarlarnas metoder från 1800-talet med den nyaste video- och ljudtekniken och bjuder på såväl vardagliga som abstrakta och magiska stämningar. The Green, som uruppförs under Festspelen, för betraktaren till det overkliga, till en plats där gränsen mellan det sanna och det inbillade fördunklas.

Kalle Nios produktion placerar sig i gränsmarkerna mellan teater, magi, bildkonst och cirkus. Tillsammans med den prisbelönta gruppen för visuell teater WHS har Nio uppträtt på hundratals teatrar i mer än 30 länder. Hans Cutting Edge har tidigare uruppförts på Helsingfors festspel (2016).

Föreställningen är producerad i samarbete med Cirko – Centret för ny cirkus.

Regi, uppträdande: Kalle Nio
Planering: Kalle Nio & en arbetsgrupp
Ljussättning och visuell planering: Kalle Nio & Johannes Hallikas
Ljudplanering: Janne Masalin & Kalle Nio
Video: Kalle Nio
Sång: Tuuli Lindeberg
Konsultation av manus: Silvia Hosseini
Produktion: WHS
Samproduktion: São Luiz Teatro Municipal, Helsingfors festspel, Uleåborgs teater

Understöd har erhållits av: Finska kulturfonden, Samuel Hubers Konststiftelse, Konstmuseet Kumu, festivalen Hiljaisuus, Subcase, Centret för konstfrämjande, Cirko – Centret för ny cirkus

 

Cirko – Centret för ny cirkus, Solmu-salen

Gasverksgatan 1

Köp biljetter
Tis 27.8.  19.00
Tor 29.8.  19.00
Lör 31.8.  20.00
Sön 1.9.  14.00

BILJETTER

Förhandsbiljetter till Festspelen säljs av Ticketmaster Finland. Vi rekommenderar att biljetter köps endast via Helsingfors festspels officiella biljettförsäljningskanal Ticketmaster.

WEBBUTIK
www.ticketmaster.fi
I webbutiken kan du köpa en elektronisk eTicket som du antingen skriver ut själv eller visar vid dörren på din mobilskärm. I webbutiken kan du också boka biljetter som du löser ut i biljettbutiken. Du kan också beställa hem biljetter för leverans per post.

TELEFONTJÄNST
0600 10 800 (1,98 euro/min+lna) eller 0600 10 020 (6,79 euro/samtal+lna) (mån–lör 8–21, sön och helgdagar 10–18)

I telefontjänsten kan du boka biljetter. Du hämtar då biljetterna i biljettbutiken. Du kan också beställa biljetter för leverans per post, senast 30 dagar före evenemanget, och betala med faktura.

BILJETTBUTIKER
Adresser och öppettider
www.ticketmaster.fi
I biljettbutikerna kan du köpa biljetter och hämta biljetter som du bokat i webbutiken eller telefontjänsten.

SERVICEAVGIFTER
Festspelens biljettpriser inkluderar serviceavgiften (1–4 €/biljett beroende på biljettens pris).

AVGIFTER ENLIGT LEVERANSTYP
Utöver biljettpriset betalar kunden för leverans- och betalningssätt enligt eget val.

  • Biljettbokning 2,50 €/biljett (betalas när biljetten löses ut)
  • E-postbiljett från webbutiken (eTicket) 1,00 €/beställning
  • Postning 10 € (Finland)/40 € (utlandet)/beställning

SÅ HÄR KÖPER DU BILJETTER FÖRMÅNLIGAST
Det är förmånligast att köpa enskilda biljetter antingen i webbutiken (eTicket) eller direkt från biljettbutiken utan bokning. Kom ihåg att utnyttja rabatterna som omfattar nästan hela festspelsprogrammet! Obs! Rabatter beviljas inte överlappande.

TILLGÄNGLIGA PLATSER
Tillgängliga platser säljs i Ticketmasters telefontjänst och biljettbutikerna. Följeslagare till rörelsenedsatta kommer in gratis till evenemangen. Följeslagare behöver en egen biljett som kan begäras i samband med bokning av tillgänglig plats.

BILJETTFÖRSÄLJNING VID DÖRREN
Om det finns biljetter kvar att säljas vid dörren öppnar evenemangsplatsernas biljettkassor en timme innan evenemanget börjar.

KULTURSEDLAR
I Ticketmasters biljettbutiker kan du lösa ut biljetter mot kultursedlar. Kontrollera vilka betalmedel olika biljettbutiker godkänner på adressen www.ticketmaster.fi. Kultursedlar duger inte som betalning vid dörren.

Köpgräns gäller för vissa evenemang. Ändringar möjliga.