Torsdagsförfest @ Kämp Collection Hotels

Under festspelstorsdagarna blir det festivalstämning på Kämp Collection Hotels då kvällsprogrammet inleds med stadens mest avslappnade afterwork. Kom som du är, ensam eller med en kompis – det är alltid fritt inträde till förfesterna!

Panu Savolainen 

tors 15.8 kl. 17, Bar Haven (Hotel Haven, Unionsgatan 17)

Vibrafonisten Panu Savolainen är känd från jazztrion Herd och dess medryckande färgstarka konserter. Han valdes till Årets artist på Pori Jazz 2010 och har också varit konstnärlig ledare för festivalen Kalkstrand Jazz i Sibbo. I Savolainens musik förenas okonstlad swing och teknisk förfining, alltid på musikens villkor antingen han spelar på en konsert med klassisk musik eller är solist vid en jazzkonsert.  

Ylva Haru

tors 22.8 kl. 17, Wintergarden Bar (Hotel St. George, Georgsgatan 13)

Ylva Haru är en inhemsk singer-songwriter som är känd för sina stämningsfulla folklåtar. Lotta Jääskeläs senaste alter ego har åter ömsat skinn och fokuserar nu på ett rotfast gitarrsound och harmonisk sång. Debutalbumet Linnut släpptes i början av året och innehåller känsliga, vackra och berörande texter och melodier vars ljudlandskap härrör från havsstranden vid den ö där Tove Jansson hade sin stuga.

Antti Autio

tors 29.8 kl. 17, Kämp Bar (Hotel Kämp, Norra Esplanaden 29)

Den nya generationens artist Antti Autio och bandet med samma namn spelar finskspråkig folkrock som baserar sig på fräsch och intensiv lyrik kombinerad med melodiösa gitarrarrangemang. Det rosade bandet är känt för sin personliga stil och sina laddade och stämningsfulla uppträdanden. Det senaste året har varit fartfyllt med skivsläpp och slutsålda konserter.

I samarbete med:

Gratis
Tor 15.8.  17.00
Tor 22.8.  17.00
Tor 29.8.  17.00