Tokaluokkalaisten taideretki

Helsingin juhlaviikot järjestää yhteistyössä Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan, Nykytaiteen museo Kiasman, Helsingin kaupunginorkesterin ja Musiikkitalon kanssa syksyllä 2021 jo perinteeksi muodostuneen Tokaluokkalaisten taideretken, johon kutsutaan kaikki Helsingin kaupungin koulujen tokaluokkalaiset opettajineen.

Tokaluokkalaisten taideretken tavoitteet

Taideretki on monitaiteinen kokemus, jossa syksyllä 2021 tutkitaan sanataidetta ja musiikkia. Helsingin kaupunginorkesterin konsertti Kuiskaajan aaria ja Kiasman taidepaja linkittyvät toisiinsa tutkijahahmon kautta, jonka työtovereina oppilaat ja opettaja toimivat.  

Taideretken tavoitteena on avata uusia ovia taiteeseen ja kulttuuriin, ja tarjota yhdenvertainen mahdollisuus taide-elämyksiin kaikille helsinkiläisille tokaluokkalaisille ja heidän opettajilleen.

Tokaluokkalaisten taideretki 2021

Helsingin kaupungin koulut ovat saaneet taidepaja-aikataulun sähköpostitse. Osallistuminen vahvistetaan viestissä olevan ilmoittautumislinkin kautta 30.5. mennessä.

Jos koulullasi on painava syy siihen, että ehdotettu aika ei käy, olethan puhelimitse yhteyksissä pedagogiseen suunnittelijaan Sara Törmäseen mahdollisimman pian. Voimme tehdä pieniä muutoksia aikatauluun, kunhan saamme niistä tiedon 23.8.–3.9. pajojen osalta 30.5. mennessä ja 6.-24.11. pajojen osalta 20.8. mennessä. Kouluissa, joissa on paljon luokkia, pajat on tarkoitus toteuttaa mahdollisuuksien mukaan aina saman aamupäivän aikana. Mikäli sinun tarvitsee perua paja 20.8. jälkeen, ilmoita esteestä Sara Törmäselle.

Kiasman taidepajat järjestetään lähtökohtaisesti lähitoteutuksena kouluilla, mutta koronatilannetta tarkkaillaan koko ajan ja tilanteen niin vaatiessa on valmius siirtyä etätoteutukseen. Kiasman opas on yhteydessä kouluun hyvissä ajoin ennakkoon käytännön asioista.

Lisätiedot:

Pedagoginen suunnittelija Sara Törmänen/Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, sara.tormanen@hel.fi, p. 09 310 86210
Alue- ja yleisötyötuottaja Marianne Saukkonen/Helsingin tapahtumasäätiö, marianne.saukkonen@eventshelsinki.fi


Kuva: Pietari Purovaara