Tokaluokkalaisten taideretki

Helsingin juhlaviikot järjestää yhteistyössä Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan, Nykytaiteen museo Kiasman, Helsingin kaupunginorkesterin ja Musiikkitalon kanssa syksyllä 2022 jo perinteeksi muodostuneen Tokaluokkalaisten taideretken, johon kutsutaan kaikki Helsingin kaupungin koulujen tokaluokkalaiset opettajineen.

Tokaluokkalaisten taideretken tavoitteet

Taideretki on monitaiteinen kokemus, jossa syksyllä 2022 tutkitaan ympäristöä. Pedagogisena kehyksenä toimivat monimuotoisuus ja kestävä kehitys. Taide tarjoaa alustan näiden teemojen käsittelyyn. Helsingin kaupunginorkesterin konsertti Baltic ja Kiasman vierailu linkittyvät toisiinsa tutkijahahmon kautta, jonka työtovereina oppilaat ja opettaja toimivat.

Taideretken tavoitteena on avata uusia ovia taiteeseen ja kulttuuriin, ja tarjota yhdenvertainen mahdollisuus taide-elämyksiin kaikille helsinkiläisille tokaluokkalaisille ja heidän opettajilleen.

Tokaluokkalaisten taideretki 2022

Tänä vuonna Tokaluokkalaisten taideretki rakentuu koulussa ja koulun lähiympäristössä toteutettavista tutkimustehtävistä, Helsingin kaupunginorkesterin konsertista Musiikkitalossa sekä Kiasma-vierailusta syyslukukauden 2022 aikana.

Lisätiedot:

Tuottaja Aleksi Pahkala / Helsingin juhlaviikot, aleksi.pahkala@eventshelsinki.fi, p. 040 764 33 65

Pedagoginen suunnittelija Sara Törmänen / Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, sara.tormanen@hel.fi, p. 09 310 86210


Kuva: Pietari Purovaara