Tärpit Taiteiden yöhön

Tältä sivulta löydät teemoitettuja tärppilistoja Taiteiden yöhön! Voit myös koota oman listasi lisäämällä tapahtumia suosikiksi. Voit etsiä kiinnostavia tapahtumia myös Ohjelma-sivun kategorioiden mukaan.

Juhlaviikkojen tapahtumat

📍 Lajikatoa käsittelevä Radha D’Souzan ja Jonas Staalin Comrades Against Extinction kohoaa Kansalaistorille saaden ympärilleen musiikkikulkueen klo 18. Muista myös Helsingin Sanomien kanssa järjestetty taiteilijakeskustelu ja paneelikeskustelu klo 16.30 alkaen.

📍 Uudessa Huvilanrannassa luvassa DJ:t Mr. A & Milla Magia klo 15–18. Jukka Takalon Kajakkiorkesteri esiintyy Piritan edustalla Kadunkulmakonsertissa klo 18 alkaen.

📍 Kymmenen artistia tekee Kadunkulmakonsertteja ympäri kaupunkia. Esityksiä voi kokea klo 17–21.30 välillä. Juhlaviikot järjestävät illan aikana myös 50 Korttelikonserttia taloyhtiöiden pihoissa ympäri Helsinkiä.

📍Indiesuosikki Ringa Manner esiintyy Elisa Kulmassa klo 20 alkaen. Maksuton keikka järjestetään yhteistyössä Elisan kanssa. Paikalla kannattaa olla ajoissa!

📍Two Phone Calls -lavateoksesta nähdään maksuton yleisöennakko Kalliosalissa. Huom.! Esitys on loppuunvarattu.

Taiteiden yö lasten kanssa

Taiteiden yö on myös lasten juhla! Nappaa alta vinkit taidejuhlaan pienten kanssa:

📍 Pölyttäjän paratiisi -työpaja. Helsingin kaupunginmuseon työpajassa kangasjätteet saavat uuden elämän pölyttäjinä.

📍 Taiteiden yö Amos Rexissä. Alkuillasta kuullaan erityisesti lapsille sopivia tarinoita maanalaisesta maailmasta ja sen asuttajista  – jännää!

📍 Suomen valokuvataiteen museo K1. Maksuton sisäänpääsy ja lisäksi Suvi Honkasen ihastuttava tanssiesitys, jonka inspiraationa ovat olleet lapsuuden puut ja metsä.

📍 Loruja satupuun alla. Päivälehden museo tarjoaa monenlaista maksutonta ohjelmaa. Hyppää kissa Krumeluun matkaan 😺

📍 Sirkus täällä tänään. Sitratorilla ja Kanneltalo lla tapahtuu – tule todistamaan sirkusta, sketsejä ja jättisaippuakuplia!

📍 Luovat rakentajat. Lastentarhamuseossa Sörnäisissä pääsee kokeilemaan ja testaamaan rakentamista Wivi Lönn 150 -juhlavuoden kunniaksi.

📍 Katutaidetarratyöpaja. Keksi oma katutaidetarrasi ja tule toteuttamaan se työpajaan Tapulikaupungin nuoristalolle.

📍 Kaapelitehtaan Taiteiden yö. Kaapelitehtaan museot, taiteilijat ja muut asukkaat tarjoavat Taiteiden yönä puuhaa sanasuunnistuksesta maksuttomiin esityksiin.

Teatteria Taiteiden yönä

Helsingin teatterien ja esittävän taiteen talojen ohjelma on osa Taiteiden yötä. Salit ympäri kaupungin avaavat ovensa yleisölle esimerkiksi avointen harjoitusten ja teemakierrosten merkeissä. Poimi tästä tärpit torstain teatteriohjelmaan:

📍 Helsingin kaupunginteatterin Taiteiden yössä voi seurata avoimia harjoituksia ja osallistua kulissikierroksiin sekä pukuhuonetapaamisiin.

📍 Under konstens natt bjuder Svenska Teatern på ett gediget program med spelårsöppning, kulissturer, kostymprovning och öppna repetitioner. Välkommen!

📍 Oletko jo käynyt Vallilan Kansallisteatterissa? Käy tutustumassa paikkaan ja seuraamassa TRITONUS-näytelmän harjoituksia!

📍 ​​Tule tekemään löytäjä Oopperan kirpputorille alkuillasta. Myöhemmin ulkolavalla nähdään oopperamakupaloja kauden ohjelmasta.

📍 Kaapelitehtaalla Tanssiteatteri Hurjaruuth pitää puvustokirppistä. Saatat myös törmätä Hurjaruutin menneistä Talvisirkuksista tuttuihin hetkiin ja monenlaisiin yllättäviin hahmoihin.

📍 Teatteri Jurkan Taiteiden yöhön kuuluu perinteinen elokuvanäytös. Torstaina katsotaan Hannu Lemisen ohjaama elokuva Morsiusseppele (1954), jonka pääosissa ovat Aino-Maija Tikkanen ja Jussi Jurkka.

📍 Kom och följ repetitionerna av storsatsningen Min fantastiska väninna på Lilla Teatern kl. 18.30 och 19.30.

📍 Teatteri Tuikkeessa on esillä installaatio, jonka materiaalina on käytetty poistokirjoja. Koe teos klo 15:30–20:30.

📍 Tule tutustumaan Yrjönkadulla sijaitsevaan DuvTeaterniin! Ohjelmassa drinkkibaari, DJ-musiikkia ja kurkistus tulevaan ohjelmaan.

📍 Musiikkiteatteri Kapsäkissä tavataan Brechtiä jokanaiselle -esityksen käsikirjoittaja Sirpa Kähkönen ja muita työryhmän jäseniä klo 19.30 alkaen.

Museot ja galleriat Taiteiden yönä

Taiteiden yönä lukuisat museot ja galleriat avaavat ovensa iltamyöhään ja järjestävät erikoisohjelmaa. Taiteen ystävän kannattaa bongata esimerkiksi seuraavat näyttelyt:

📍 Kaapelimuseoiden Taiteiden yö
Vietä museoiltaa Kaapelilla! Hotelli- ja ravintolamuseoon, Suomen valokuvataiteen museoon ja Teatterimuseoon on vapaa pääsy klo 17–21. Muista piipahtaa myös Tanssin talon taiteiden yössä!

📍 Elokuvahistoriaa ja kaihoisia sävelmiä
Kallion elokuvahistoriaan keskittyvään Rikoksen ja rakkauden kaduilla -näyttelyyn on vapaa pääsy klo 17–22. Illan aikana musisoi Marko Haavisto & Poutahaukat.

📍 Taiteiden yö Amos Rexissä
Taiteiden yönä Amos Rexissä luetaan ääneen tarinoita maanalaisista maailmoista. Luvassa on myös avantgarde-jazzia. Museoon on vapaa pääsy klo 22 saakka ja näyttelyt avoinna klo 23 asti.

📍 Onnellinen elämä
Valokuvanäyttely kertoo kolmesta pariskunnasta, joita yhdistää kehitysvamma. Kehitysvammaliiton ja Lapinlahden Lähteen näyttely on avoinna klo 19 saakka. Lapinlahdesta löydät myös muuta Taiteiden yön ohjelmaa!

📍 K9 KOIRANÄYTTELY
Galleria Art Fridan koira-aiheisen näyttelyn tuotoista osa menee rescuekoirayhdistys Kulkureille. Paikalla myös rapsutuskoira! Näyttely on avoinna klo 20 saakka.

📍 Taiteiden yö Laterna Magicassa
Kirjagalleria Laterna Magicassa avataan Taiteiden yönä kaksi näyttelyä: Joki kaipaa valtamerta sekä Sodan erottamat, Kiova – Helsinki. Kirjakaupan puolella on luvassa livemusiikkia klo 21 saakka.

Yökukkujien Taiteiden yön tärpit

Kuku kanssamme Taiteiden yössä! Seuraavat loppuillan tapahtumat sopivat iltavirkuille:

Korjaamon Taiteiden yössä esiintyvät Joensuu 1685, Ty Roxy ja DJ Lahti-Samppa klo 18–01.

✨ Live- ja vj-videoprojisointi muuntaa Groteskin sisäpihan terassin vangitsevaksi Transparent Moments -teokseksi klo 21 ja 23.

✨ Narinkkatorilla tanssitaan Yösalsat klo 21–00. ¡Bailamos!

Suomen Elokuvasäätiö esittää Katajanokan Kino K13:ssa kimaran lyhäreitä klo 18–22.

✨ Fredan Tischenko Galleryssa on nähtävillä kokeellisen valokuvauksen projekti Monochrome and Beyond aina puoleenyöhön asti.

✨ Vallilan feministinen kollektiivi esiintyy klo 22 Hermannin skeittipuistossa. Kenen kaupunki -installaatio ottaa kantaa kaupunkitilaan.

✨Tiedekulman Uuden tiedon klubilla Helsingin yliopiston tutkijat pitävät lyhyitä esityksiä. Ohjelmassa myös Pubivisa ja Kadunkulmakonsertteja!

Keskustan ulkopuolella 

Taiteiden yö on ihan koko kaupungin juhla, ja tapahtumia löytyy Helsingin joka nurkasta. Tässä muutama tärppi taidejuhlaan keskustan ulkopuolella:

📍Roihupellossa Suomen Punkmuseossa on avoimet ovet klo 17–21. Esillä on Lepakkoluolasta kertova näyttely.

📍 Malmitalon ulkolavalla esiintyvät klo 21 Hilja Grönfors & Latšo Džinta ja klo 20.30 Stadin legenda Pelle Miljoona Band.

📍 Itäkeskuksessa Stoan Elojuhlassa on koko perheen ohjelmaa klo 17–20. Tule katsomaan esityksiä ja kokeilemaan työpajoja!

📍 Myös Sitratorilla on monenlaista lastenohjelmaa Sirkus Täällä Tänään -tapahtumassa: esityksiä, jättisaippuakuplia ja sketsejä.

📍 Didrichsenin Taidemuseon ohjelmaan kuuluu maksuton sisäänpääsy, opastuksia ja taiteilijatapaaminen klo 17–21.

📍 Jollaksessa, tarkemmin sanottuna Jollas-Hillillä luvassa JPRS bandin ilta Rock on rock klo 20.