Urban AI Art -tekoälytaideteos: Musiikkitalon mediaseinä

Kuva: Urban AI Art / Jussi Lahtinen

Tapahtuman esittely

Tule katsomaan reaaliaikaista Urban AI Art -tekoälytaideteosta, joka tuottaa loputonta kuvavirtaa mielikuvituksellisista kaupungeista. Urban AI Art elää omaa elämäänsä ilman historiaa, eli katsojan on mahdollista nähdä sama kuva vain yhden kerran. Kuvat tuhoutuvat heti niiden esiintymisen jälkeen ja korvautuvat uudenlaisilla versioilla niin kauan, kunnes koneesta katkaistaan virta. Kuka on taiteilija ja mitä on taide tänään ja tulevaisuudessa?

Kuvataiteilija Jussi Lahtinen halusi nähdä mitä tapahtuu, kun hän luovuttaa Urban AI Art -koneelle taideteoksiaan. Lahtisen Urban AI Art testaa uuden teknologian mahdollisuuksia ja on itsenäinen taideteos, jonka kuvavirtaa ilmestyy Taiteiden yönä Suomen suurimmalle screenille, Musiikkitalon mediaseinälle. Skannaamalla QR-koodin tai menemällä osoitteeseen urbanai.fi, jokainen katsoja saa omaan mobiililaitteeseensa uniikin streamin. Taideteoksessa ei ole ääntä ja sitä voi katsoa milloin ja mistä vain. Tekoälyn mahdollisuuksia hyödyntävä Urban AI Art -kone on kehitetty vain tätä taideteosta varten.

Urban AI Art on osa Tampereen yliopiston tutkimushanketta: Tekoäly taiteessa ja yhteiskunnassa (UrbanAI). Hankkeen ja taideteoksen rahoittaa Koneen Säätiö. Taiteiden yön esitys toteutetaan yhteistyössä Musiikkitalon kanssa.

Jussi Lahtinen on tamperelainen kuvataiteilija, joka on luonut brändin Metropolis by Jussi Lahtinen. Metropolis-teossarja sai alkunsa vuonna 2015 Fritz Langin Metropolis-elokuvan (1927) inspiroimana. Teossarja sisältää tällä hetkellä 13 erilaista kaupunkimaisemaa. Alkuperäiset Metropolis-taideteokset ovat käsintehtyä taidegrafiikkaa.

Kategoriat

Nuorille, Installaatio / näyttely, Kuvataide, Ulkona, Lapsille, Design & arkkitehtuuri, Verkossa

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • 19:30–20:30

 • Järjestäjä:

  Urban AI -hanke

 • Osoite:

  Helsingin Musiikkitalon mediaseinä
  Kansalaistori, 00100 Helsinki, Suomi
  00100 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla.

  Tapahtumassa ei ole esteetöntä WC:tä.

 • Liput:

  Tapahtuma on maksuton

 • Linkit:

Sinua saattaa kiinnostaa