Käpälät kattoon! Taiteiden yö Päivälehden museossa

klo 16:00–22:00
Päivälehden museo, Ludviginkatu 2–4
lapsillemuu ohjelmaosallistusisälläteatteri

Turkki sileäksi ja viiksikarvat ojennukseen!

Päivälehden museon Taiteiden yö on poikkeuksellisen kissamainen. Luvassa on hulvattomia Pekka Töpöhäntä -teatteriesityksiä, kissanaamioiden askartelua sekä loisteliaiden House of Auer -drag queenien emännöimä leikkimielinen kissavisa.

Museo on auki klo 22:een asti: tervetuloa tutustumaan mediasta ja uutisista kertovaan perusnäyttelyymme sekä tietysti Pekka Töpöhäntä -näyttelyyn. Vapaa pääsy.

Ohjelma:

Klo 16–18: Naamioidu kissaksi! Ohjattua kissamaskien askartelua lapsille.

Esitykset klo 16 ja 17.30: Laajasalon Huvilateatteri esittää Pekka Töpöhäntä –pienoisnäytelmän, jossa Pekka kohtaa uuden ystävän, Mauri Mäyräkoiran. Monni haluaa julkaista kirjoituksensa Kissojen Päivälehden yleisönosastossa, joten kissat käyttävät myös museon Painokellarin historiallista painokonetta. Esityksissä puhutaan sekä suomea että ruotsia ja niiden kesto on noin 30 minuuttia.

Klo 17–21: Teppo Järvi piirtää karikatyyrejä (hinta 20 €).

Klo 18–20: Preeglaa emoji. Hektinen digiaika ja perinteinen kirjapainotekniikka kohtaavat: painamme emoji-hymiöitä paperille kohokuviksi. Tule preeglaamaan eli korkopuristamaan oma emojikortti tai -kirjanmerkki! Myös muita Painokellarin historiallisia laitteita esitellään työnäytöksessä.

Klo 20: House of Auer: kissavisa. Hemaisevat ja varsin anarkistiset drag queenit Slaya Bit ja Victoria Line haastavat toisensa kissatriviassa. Myös yleisö pääsee osallistumaan kissatiedon olympialaisiin. Minkä makuista on kissoille suunnattu Pinot Meow -viini?

Camillan kahvilassa on myynnissä suolaisia ja makeita herkkuja koko illan ajan.