Kirjallinen Taiteiden yö Tiedekulmassa

klo 17:00–19:00
Tiedekulma, Yliopistonkatu 4, 00100 Helsinki
kirjallisuuspuheohjelmasisällä

Taiteiden yö koittaa taas torstaina 15.8. ja täyttää Tiedekulman ajankohtaisista kirjallisista keskusteluista. Tiedekulma Shop on auki klo 21 saakka ja Tiedekulman edessä Yliopistonkadulla on myös Rosebudin perinteinen Taiteiden yön kirjateltta!

Kirjallisen taiteiden yön ohjelma:

klo 17 Mikko Pyhälä: Kun yö saapuu Venezuelaan

Monessa Etelä-Amerikan maassa suurlähettiläänä työskennellyt Pyhälä kertoo uuden kirjansa kautta Venezuelan kuulumisista. Saamme katsauksen myös muihin muuttuviin eteläamerikkalaisiin valtarakenteisiin kuten Brasilian nykyhallintoon. Haastattelijana Iida Simes Voima-lehdestä.
Kun yö saapuu Venezuelaan (Siltala Kustannus, 2019), ohjelmaa järjestämässä ovat Rosebud Books ja Voima-lehti.

klo 17.30 Jari Tamminen & Häiriköt-päämaja: Nauti tyhjyydestä – ja muita vastamainoksia

Uutuuskirja, joka avaa vastamainosten – ja miksei mainostenkin – logiikkaa. Julkinen tila vilkkuu mainosten valoja ja media pursuu niiden seireeninlaulua. Mainokset määrittävät sen, mitä kulutamme, kuinka elämme ja millaisen identiteetin rakennamme itsellemme. Vastamainosten avulla voimme hahmottaa yhteiskuntaamme hieman paremmin ja kannustaa mainostajia dialogiin. Aiheesta keskustelemassa Jari Tamminen ja tutkijoita.

Nauti tyhjyydestä – ja muita vastamainoksia (Into, 2019)

klo 18 Voima 20 vuotta:
Median rooli yhteiskunnan vastakkainasetteluissa. Entä tuottavatko journalistit itse vastakkainasetteluja tai syventävät jo olemassaolevia kuiluja? Miten asiat ovat Voiman parin vuosikymmenen olemassaolon aikana muuttuneet? Päätoimittaja Jarkko Kumpulainen ja Voiman perustaja, kustannuspäällikkö Tuomas Rantanen keskustelevat journalistien ja alan tieteentekijöiden kanssa.

Ohjelma tarkentuu vielä lähempänä tapahtumaa. Vapaa pääsy, lämpimästi tervetuloa!