Observatorion Taiteiden yö

klo 12:00–20:00
Helsingin observatorio, Kopernikuksentie 1, 00130 Helsinki
design & arkkitehtuuriinstallaatiomuu ohjelmasisällä

Heittäydy Helsingin observatorion tähtitieteen yleisökeskuksen näyttelyssä talon vaiheisiin ja avaruuden ihmeisiin! C.L. Engelin suunnittelema kaupungin kaunistus ei ole pelkästään toiminut tutkimuslaitoksena vaan on vaiheikkaan historiansa aikana ehtinyt toimia myös mm. tähtitieteen professorin kotina. Lisäksi vaihtuva pienoisnäyttely ”Avaruusmaa Suomi” seuraa suomalaisten askeleita avaruuteen.

Taiteiden yönä Observatoriolla kiertää Expert Touring – kahden klovnin tähtitiedekierros. Mikään ilmiö ei ole liian pieni tai liian suuri klovnille, ei edes maailmankaikkeus. Tervetuloa painottomaan tilaan, tähtipölyn ja rajattoman universumin äärelle. Rooleissa Johanna Kultala ja Sinikka Lumiluoto. Esitykset (kesto 30 min.) alkavat klo 16.00 ja 17.30. Mukaan pääset tulemalla paikan päälle – ei ilmoittautumista.

Observatorion planetaariotilassa pääset kokemaan Walter Sallisen ja Alexander Salvesenin ensimmäisen yhteisen audiovisuaalisen veistoksen Analemma I. Sallisen ja Salvesenin työskentely pohjautuu heidän yhdessä tekemiin aistihavaintoihin tilan, ajan ja ympärillä olevan maailman olemuksesta. Sallisen pääasiallisena työskentelyvälineenä toimii ääni, kun taas Salvesen työskentelee pääosin valon ja tilan kanssa. Analemma I tutkii taivaalle piirtyvän analemman muodon ja rytmin avulla rajapintoja ajan ja tilan, valon ja äänen, ihmisen ja maailmankaikkeuden sekä Minun ja Sinun välillä. Teosta on tukenut Svenska Litteratursällskapet.

www.waltersallinen.com
www.alexandersalvesen.com
Instagram: Zalvesen

Taiteiden yönä Helsingin observatorioon on maksuton sisäänpääsy klo 12–20. Helsingin observatorio sijaitsee aivan Unioninkadun eteläpäässä osoitteessa Kopernikuksentie 1. Tapahtuma on osa Helsingin yliopiston Taiteiden yön ohjelmaa.

Lisätiedot: www.observatorio.fi