Observatorion Taiteiden yö

klo 12:00–20:00
Helsingin observatorio, Kopernikuksentie 1, 00130 Helsinki
design & arkkitehtuuriinstallaatiomuu ohjelmasisällä

Heittäydy Helsingin observatorion tähtitieteen yleisökeskuksen näyttelyssä talon vaiheisiin ja avaruuden ihmeisiin! C.L. Engelin suunnittelema kaupungin kaunistus ei ole pelkästään toiminut tutkimuslaitoksena vaan on vaiheikkaan historiansa aikana ehtinyt toimia myös mm. tähtitieteen professorin kotina. Lisäksi vaihtuva pienoisnäyttely ”Avaruusmaa Suomi” seuraa suomalaisten askeleita avaruuteen.

Tule Taiteiden yössä Observatorion planetaariotilaan kokemaan Walter Sallisen ja Alexander Salvesenin ensimmäinen yhteinen audiovisuaalinen veistos Analemma I. Sallisen ja Salvesenin työskentely pohjautuu heidän yhdessä tekemiin aistihavaintoihin tilan, ajan ja ympärillä olevan maailman olemuksesta. Sallisen pääasiallisena työskentelyvälineenä toimii ääni, kun taas Salvesen työskentelee pääosin valon ja tilan kanssa. Analemma I tutkii taivaalle piirtyvän analemman muodon ja rytmin avulla rajapintoja ajan ja tilan, valon ja äänen, ihmisen ja maailmankaikkeuden sekä Minun ja Sinun välillä.

Teosta on tukenut Svenska Litteratursällskapet.

www.waltersallinen.com
www.alexandersalvesen.com
Instagram: Zalvesen

Taiteiden yönä Helsingin observatorioon on maksuton sisäänpääsy klo 12–20. Helsingin observatorio sijaitsee aivan Unioninkadun eteläpäässä osoitteessa Kopernikuksentie 1. Tapahtuma on osa Helsingin yliopiston Taiteiden yön ohjelmaa.

Lisätiedot: www.observatorio.fi