Poron vuosi

klo 18:00–00:00
Ruka Beauty & Wellness, Puistokatu 1 B D 15, 00140 HELSINKI

”Poron vuosi” taidenäyttelyssä on nähtävillä luontovalokuvaaja Paavo Hamusen otoksia Koillismaan luonnosta ja valokuvaaja Linda Lipposen valloittava kokoelma Lumikko poron seikkailuista Helsingissä. Lukunurkkauksessa voit tehdä katsauksen kuuluisan, ja herkäksi taiteilijaksin kutsutun Juuso karhun metkuihin.

Vuosi sitten kun Ruka Beauty & Wellness hoitosalonki avattiin Puistokadulle, kuviotaidemaalari Marru Jokelan seinän kokoisessa teoksessa annettiin vihje porosta. Saman vuoden jouluna saapuikin poro Kuusamosta Helsinkiin tuomaan iloa lapsiperheille. Lumikko poro ihailija-saattueineen kulki kauppatorilta Esplanadille, ja sieltä Korkeavuorenkatua pitkin kohti Vuorimiehenpuistikkoa Valon juhlaan.

Myös MTV3 bongasi Lumikon, josta tuli kansan suosikki ja etenkin lasten sankari. Ihmisiä kiinnosti myös elämä Kuusamossa ja mieleenpainuvin juttu Rukan matkaajille oli ollut luontokokemukset, monelle heräsi ajatus tulla Rukalle ja Kuusamoon uudelleen. Poron toivat Helsinkiin Ruka Beauty & Wellness ja Ruka-Kuusamo Matkailu Ry.

Poron vuosi on ollut mielenkiintoinen, mutta minne poron jäljet nyt johtavat ?

 

Tervetuloa !

tapahtuman kuva: Linda Lipponen