Sabrina ja Saarten tyttäret Talvipuutarhassa

klo 18:00–21:00
Talvipuutarha, Hammarskjöldintie 1 A
musiikkiperformanssirunosisällä

Sabrina ja Saarten tyttäret jatkaa vuotuista perinnettään esiintymällä Helsingin Taiteiden yössä – tällä kertaa tunnelmallisessa Talvipuutarhassa!

Tule kokemaan kuinka lumoava musiikki ja Kantelettaren ikiaikaiset runot yhdistyvät äänimaisemiksi puutarhan vehreydessä. Konserttiin on valittu lauluja, jotka kuvaavat ihmisen ja luonnon suhdetta tavoilla, jotka koskettavat syvästi myös tänä päivänä.

Setit Talvipuutarhassa klo 18 ja 20, vapaa pääsy. Konsertit ovat osa Helsingin Taiteiden yön ohjelmaa.

SETTI 18
Sabrina ja Saarten tyttäret esittävät intiimin akustisen kokonaisuuden puutarhan läntisessä siivessä.

SETTI 20
Johannes Kaira liittyy Saarten tytärten seuraan loihtimaan maagisia biittejä ja lumoavia elektronisia maailmoja Palmuhuoneessa.

LAULUKOLLEKTIIVI SABRINA JA SAARTEN TYTÄRTEN musiikki pohjautuu yhtyeen luotsaajan, musiikin maisteri Sabrina Ljungbergin (s. 1989) Kantelettaren runoihin luomiin sävellyksiin. Kyseessä on kokonaan uusi taidemuoto, jossa musiikkiin yhdistyy teatteri, tanssi, improvisointi ja kehorytmiikka.

Vuonna 2015 perustettu, musiikin ammattilaisista ja kokeneista harrastajista koostuva yhtye kehittää itseään määrätietoisesti ja luo omaa musiikkia myös kollektiivisesti. Ikiaikaisiin kansanrunoihin perustuvat laulut kertovat nuoren naisen elämästä – ajasta aikaan kasvukivut ja onnenaiheet ovat samanlaisia. Heittäytyvä ilmaisu, vahva läsnäolo ja draamallinen jännite ovat leimallisia yhtyeen esityksille.

Toukokuussa 2019 Sabrina ja Saarten tyttäret julkaisi Saaren neito -musiikkivideon ja kesäkuussa yhtye julkaisee samannimisen EP:n. Vuonna 2018 yhtyeeltä ilmestyi ensimmäinen musiikkivideo ja EP Lemmennosto.

Kesäkuussa 2019 yhtye sijoittui arvostetussa Aarhus Vocal Festivalin kuorokilpailussa toiseksi ja sai lisäksi erikoispalkinnon innovatiivisimmasta esityksestä.

TALVIPUUTARHA on ollut yli 120 vuotta kaupunkilaisten virkistys- ja kohtauspaikka. Hienostunut eksoottisten kasvien keidas kutsuu viherretkelle kaikkina vuodenaikoina. Kasvien lisäksi kävijöitä ilahduttavat altaassa uiskentelevat karpit. Kesäisin ja vielä syksylläkin ohikulkija voi ihastella Talvipuutarhan edustan ruusutarhaa.

Talvipuutarhassa on yli 200 erilaista kasvia. Palmuhuoneessa viihtyvät palmujen lisäksi huonekuuset ja puutarhan vanhimmat kasvit, yli satavuotiaat kameliapuut. Länsisiivessä on muun muassa kääpiöpalmuja, käpypalmu ja uljas kuningasmagnolia sekä vanhan ajan huonekasveja. Kaktushuone on puolestaan kaktusten ja mehikasvien valtakuntaa.

Lisätietoja:
www.saartentyttaret.com
hel.fi/talvipuutarha