Stoan taiteiden yö & Lasten runokuu

klo 17:00–20:00
Stoan aukio, Turunlinnantie 1
kirjallisuuslapsillemusiikkiosallistuulkona

Stoan taiteiden yö & Lasten runokuu

Stoan Taiteiden yö ja Lasten Runokuu valtaavat Stoan aukion. Ohjelmassa on musiikkia, teatteria ja aisteja kutkuttelevia työpajoja. Tervetuloa juhlimaan Taiteiden yötä kanssamme!

 

klo (tarkentuu)

Fanny Falk: Kuka kirjoitti sanat?

Fanny Falk tulkitsee Itähelsinkiläisten yläkoulujen oppilaiden kirjoittamia laululyriikoita.

Viiden itähelsinkiläisen yläkoulun oppilaat kirjoittivat laululyriikoita keväällä 2019 Stoan järjestämällä kurssilla. Tekstit sävellettiin, äänitettiin ja sovitettuun ammattilaisten voimin ja julkaistiin Stoa Recordsilla. X-Factoristakin tuttu, upea-ääninen itähelsinkiläinen laulaja Fanny Falk esittää nuorten sanoittamat kappaleet Paperilaiva, Värien maa, Suojelija ja Tuntematon.

 

klo 18.30

Teatteriryhmä Messi:Ystäväni Lohikäärme
Viittomakielinen esitys (Huom! kirjaston lastenosastolla)
Lämminhenkinen ja leikkiin osallistava pienoisnäytelmä kertoo kiusaamisesta sekä kavereiden ja vanhempien välisistä suhteista.

Otto pitää hirmuisesti lohikäärmeistä. Parkour-kaverit pitävät lohikäärmeitä lapsellisina ja kiusaavat siitä Ottoa. Eräänä päivänä Otto kohtaa uuden ystävänsä metsässä. Vaan mitä Oton kaverit tästä tuumaavat? Onko Oton ystävä tarua vai totta?

Viittomakielinen esitys sopii kaikenikäisille katsojille. Esitys on puhetulkattu suomeksi.
Kesto n. 30 min.

 

klo 19.15

Satu Sopanen & Tuttiorkesteri: Juhlatuulella!
Kuule kuinka laulu raikaa, laulussa on paljon taikaa! Tervetuloa koko perheen voimin laulamaan ihania ja rakastettuja lastenlauluja – nyt on laulujuhlan aika! Juhlatunnelmasta vastaa iki-ihana Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri.

Juuri 30 vuotta täyttänyt, Emmallakin palkittu yhtye jatkaa suomalaisen lastenmusiikin huipulla. Satu Sopasen ja Tuttiorkesterin tavaramerkki on lumoavat musiikilliset tarinat sekä yhdessä laulamisen ja leikkimisen riemu – konserttielämys tempaa mukaansa niin pienet kuin isommatkin kuulijat!

Esitys sopii kaikenikäisille.

 

Monikielisiä Satutuokiota
(Huom! kirjaston lastenosastolla)
klo 17 arabia-suomi, klo 17.30 somalia-suomi ja klo 18 farsi-suomi, sadut kerrotaan samanaikaisesti myös suomen kielellä.

 

 

TYÖPAJAT

 

klo 17–18.30
Lasten runokuu: Sanataidepaja
Tule kokeilemaan mielikuvituksesi rajoja sanataidepajaan!
Non stop -työpajan järjestää Sydkustens ordkonstskola ja se pidetään ruotsiksi ja suomeksi.

klo 17–19
Runoaskartelua

 

Klo 17-20

Vinksin vonksin – kuvataidepaja perheille

Vapauta sisäinen hullutteleva taiteilijasi ja tule kokeilemaan väärällä kädellä piirtämistä ja oman voimaeläimen tekoa savesta. Aikuinen ja lapsi työskentelevät työparina.

Ohjaaja: Hanna Siikamäki

 

klo 17-20

Pistele reikiä – käsityön työpaja

Pistele neulalla reikiä korttipohjille ja tunne sormissasi pintaan muodostuvat pistekuviot. Paja suunnattu kouluikäisille ja sitä vanhemmille.

Ohjaajat: Maria Vuorenjuuri ja Elina Savolainen

 

kl 17–20
Non stop -workshop med textiltryck

Painata oma hauska tiskirätti tekstiiliväreillä.
Ohjaajat: Beatrice Blomster ja Johanna Andersson

klo 17-20

Filosofiaa lapsille

Filo – filosofiaa lapsille, nuorille ja yhteisöille ry järjestää tapahtumassa kaikille 3-12 -vuotiaille avoimen non-stop filosofointipajan. Hauskoilla tehtäväpisteillä lapset pääsevät harjoittelemaan yhdessä oman aikuisensa kanssa filosofoinnin perustaitoja: kysymistä ja argumentointia. Apuna pisteillä ovat Filo ry:n aktiivit.

klo 17-20

Minä eläimenä
Non stop -työpaja
Ohjaajana Anna-Liisa Ahokumpu

 

klo 17-20

Roskaörkki
Sarjakuvakeskuksen työpaja
Sarjakuvaa ympäristöystävällisin keinoin.
Sarjakuvakeskuksen työpajassa pohditaan ympäristönsuojelua sarjakuvan kautta. Roskista muodostuukin roskaörkkejä, jotka pitäisi pikaisesti kerätä metsästä talteen. Mikä roskaörkin tarina voisi olla? Mistä se on tullut ja mitä metsän eläimet siitä ajattelevat? Tule luomaan oma roskaörkkisi ja piirtämään sille tarina!

Yhteistyössä Sarjakuvakeskus/Lasten Runokuu

 

klo 17–20
Idän Tarinalyhty 2019
Työpaja

Minkälainen luonnonlapsi sinä olet? Millaista sinun vierelläsi on kasvaa?

Tule tuntemaan ja kokemaan kasvien tapaa aistia ja kommunikoida. Maalataan yhdessä villipuutarha! Työpajan materiaaleista luodaan Idän Tarinalyhty-valoteos Stoan naapurustoon syksyllä 2019.

Ohjaajat: Raita Virkkunen ja Kaisa Barbieri

 

klo 17-20

Lukevat sormet –sanatyöpaja

Pajassa pääset tutustumaan näkövammaisten käyttämään pistekirjoitukseen, eli brailleen. Tule selvittämään mitä pistekirjoituksella on kirjoitettu ja liitä löytämäsi sana yhteiseen runoteokseen. Työpaja soveltuu kouluikäisille lapsille ja sen vetää yhteisötaiteilija Piia Rossi sekä ryhmä näkövammaisia nuoria pistekirjoitustaitureita.
Kirjoitusmenetelmän kehitti ranskalainen sokea koulupoika Louis Braille kohta 200 vuotta sitten. Pistekirjoituksessa muodostetaan kuuden pisteen avulla kirjaimet, numerot ja tarvittavat merkit, joita luetaan sormin.

 

klo 17–20
Moniaistinen maalaustyöpaja
Maalaustyöpajassa voit kokeilla maalaamista halutessasi silmät peitettyinä ja käyttää pensseleinä vain omia sormiasi. Erilaiset tuoksut toimivat työpajassa inspiraation lähteenä ja maalaustyöskentelyn kautta voit luoda niille mielikuvituksellisia muotoja ja värejä. Tervetuloa osallistumaan eri aistialueita yhdistävään taidekokemukseen!
Ohjaajat: Maarit Hedman ja Anu Haapanen

 

klo 17-20

Puhos loves people-festivaalin väkivetää työpajaa, jossa maalataan koristeita la 17.8. Stoan naapurissa Puhoksen ostarilla pidettävää festivaalia varten. Maalit, pensselit ja suojaesiliinat odottavat teitä!

Ohjaaja: Tikke Tuura

 

MUUTA

 

Kirjastoauto Skidi ja Monikielinen kirjasto
Kirjastoautosta  löytyy paljon mukavaa ja mielenkiintoista lainattavaa ja lueskeltavaa lapsille ja nuorille monella eri kielellä.

 

Kirjojen poistokirjatori (sateella kirjastossa)

Hae kesälukemista ilmaiseksi.

Tapahtuman järjestävät: Stoa, Lasten Runokuu, Itäkeskuksen kirjasto, Helsingin työväenopisto, Arbis, Nuorenvoiman Liitto