Venäjän Pyhäpäivä -tapahtumassa juhlitaan käsityöperinteitä

klo 15:00–22:00
Designmuseo, Korkeavuorenkatu 23
design & arkkitehtuurilapsillemuu ohjelmaperformanssisisällä

Taiteiden yötä vieteään Designmuseossa venäläisessä tunnelmassa, kun juhlimme Venäjän Pyhäpäivä -tapahtumaa. Tapahtumassa tutustutaan venäläisen käsityöperinteen maailmaan. Tiedossa on käsityömestareiden työnäytöksiä, avoin työpaja ja tapahtumia pitkälle iltaan. Vapaa pääsy kello 15-22!

Illan kohokohtia ovat venäläisten maatuskamestareiden Igor Napylovin ja Elena Napylovan työnäytökset sekä Denis Korotkovin vetämä Maatuska Master Class. Illan aikana saamme nähdä, miten puupala saa sorvissa maatuskan muodon ja miten sen pintaan maalataan eloa. Ohjelmassa on lisäksi paneelikeskustelu, jossa pohditaan venäläisen kulttuuriperinteen suhdetta paikalliseen käsityöhön ja muotoiluun.

Venäjän Pyhäpäivä -tapahtuma jatkaa Secret Universe -näyttelyyn liittyvää neljän juhlapäivän sarjaa, joissa kunnioitetaan eri maiden kulttuureja ja käsityöperinteitä. Näyttelyn takaa löytyvät muotoilijat Aamu Song ja Johan Olin haluavat Pyhäpäivä-tapahtumien avulla tuoda esiin valmistamiseen ja käsityöhön liittyvää henkistä ulottuvuutta. Seuraavaa ja viimeistä juhlapäivää vietetään Meksikon tunnelmissa lauantaina 21.9.