TAITEIDEN YÖ 30 VUOTTA

 

Merkkivuoden johdosta haluamme levittää Taiteiden yön henkeä laajemmalle kuin koskaan!

Helsingin elokuiset kadut ovat jo 30 vuoden ajan täyttyneet taiteesta, kulttuurista ja öisistä kulkijoista. Ensimmäisen kerran kesällä 1989 vietetystä korttelijuhlien edelläkävijästä on vuosien saatossa kasvanut satojen pienten ja suurten taidetapahtumien värikäs kaupunkifestivaali, joka levittäytyy klubeilta kaduille ja puistoista putiikkeihin. Taiteiden yönä avautuu mahdollisuus nähdä kaupunki ja taide uusin silmin, ilman taidelaitosten seiniä tai tarkasti kuratoitua ohjelmaa.

Juhlavuoden kunniaksi Taiteiden yö antaa lähtölaukauksen koko Juhlaviikoille ja käynnistää festivaalin jo torstaina 15. elokuuta. Muista ladata puhelimeesi myös suunnistamista illan aikana helpottava Taiteiden yön sovellus. Sovelluksesta löydät lisäksi 30-vuotisjuhlareitin ja joukon muita reittiehdotuksia taiteen äärelle. Sovellus on ladattavissa täältä!

Taiteiden yö kerää muistoja vuosikymmenien varrelta

Merkkivuoden kunniaksi Taiteiden yö kerää ja jakaa öisiä muistoja vuosikymmenien varrelta. Olitko mukana ensimmäisessä Taiteiden yössä tai muistatko mitä illan aikana tapahtui 10 tai 20 vuotta sitten? Mitä koit ja kenen kanssa vai järjestitkö kenties oman taidetapahtumasi? Taiteiden yön muistoja kerätään Taiteiden yön verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa hashtagilla #taiteidenyömuisto. Parhaat muistot palkitaan lipuilla Huvila-teltan konsertteihin.

Tapahtumapaljous syntyy yhdessä kaupunkilaisten kanssa

Taiteiden yön tapahtumapaljous ja kaupunkijuhlan ainutlaatuinen tunnelma syntyvät yhdessä! Juhlahumuun voi myös tänäkin vuonna osallistu järjestämällä oman tapahtumansa, aina leffapiknikistä taidenäyttelyyn ja runonlausunnasta tansseihin laiturinnokassa. Tapahtumia voi ilmoittaa mukaan illan viralliseen ohjelmaan Taiteiden yön ilmoittautumislomakkeen kautta 13. elokuuta saakka.