Siirry sisältöön

Turvallisuus

Helsingin juhlaviikot järjestetään turvallisesti ja poikkeusolot huomioiden

Meille ensisijaisen tärkeää on yleisön, esiintyjien ja henkilökunnan hyvinvointi ja turvallisuus.

Kaikki Juhlaviikkojen tapahtumat järjestetään tapahtumahetkellä voimassa olevien turvallisuusvaatimusten mukaisesti. Tarjoamme lippuja festivaalille vain vallitsevien rajoitusten mukaisesti. Festivaalin tapahtumapaikoilla ja katsomoissa kiinnitetään erityistä huomiota hygieniaan ja väljyyteen. 

Mahdollisissa ohjelmamuutoksissa olemme yhteydessä asiakkaisiin mahdollisimman pian lipunmyyntikumppanimme Ticketmaster Suomen kautta.

Päivitetyt turvallisuustiedot julkaistaan ennen tapahtuman alkua elokuussa.

Usein kysytyt kysymykset:

Missä muodossa Juhlaviikot tänä vuonna järjestetään?
Juhlaviikot järjestetään 19.8.–5.9. eri tapahtumapaikoissa sen hetkiset kokoontumisrajoitukset ja turvallisuusvaatimukset huomioiden. Osa tapahtumista striimataan myös festivaalin yhteistyökumppaneiden kautta verkkoon. Henkilökohtaiset Taidelahjat ja taloyhtiöiden pihoilla järjestettävät Korttelikonsertit tarjoavat lisäksi tavan kokea taidetta myös heille, jotka eivät muuten pääse yleisötapahtumien äärelle. Taiteiden yötä tai vastaavia suuria väkijoukkoja kaupunkitilaan kokoavia tapahtumia ei tänä vuonna järjestetä.

Miten yleisön terveysturvallisuus on otettu huomioon?
Kaikki Juhlaviikkojen tapahtumat järjestetään tapahtumahetkellä elo-syyskuussa voimassa olevien turvallisuusvaatimusten mukaisesti. Tarjoamme lippuja festivaalille rajoitetusti vallitsevien kokoontumisrajoitusten mukaisesti. Lippumäärää ja kapasiteettia tarkastellaan kesän aikana. Festivaalin tapahtumapaikoilla ja katsomoissa kiinnitetään erityistä huomiota hygieniaan ja väljyyteen. 

Pääsevätkö ulkomaiset taiteilijat esiintymään festivaalilla?
Festivaalilla nähdään myös ulkomaisia taiteilijoita, jotka saapuvat Suomeen viranomaisten matkustusohjeiden mukaisia rokotusvaatimuksia ja karanteeniaikoja noudattaen.

Kuinka paljon lippuja kesäkuussa tulee myyntiin? Millaiset istumapaikkajärjestelyt ovat, voinko istua ystävien kanssa vierekkäin?
Kesäkuussa myyntiin laitetaan rajoitettu määrä lippuja, niin että turvavälit yleisössä voidaan säilyttää. Tapahtumapaikasta riippuen tämä tarkoittaa pääsääntöisesti 50 % tai alhaisempaa yleisökapasiteettia. Katsomokartallisissa tapahtumissa on varattavissa pääsääntöisesti kahden hengen vierekkäisiä paikkoja sekä yhden hengen paikkoja. Tätä suuremmille seurueille emme tällä hetkellä voi tarjota vierekkäisiä paikkoja. Brian Enon näyttelyssä Musiikkitalossa sekä Helsingin Taidehallissa on käytössä ajanvarausjärjestelmä.

Mitä, jos olen ostanut lipun ja kokoontumisrajoitukset muuttuvatkin äkillisesti?
Lippumäärää ja kapasiteettia tarkastellaan kesän aikana. Mikäli kokoontumisrajoitukset sallivat, lippuja saatetaan lähempänä festivaalia vapauttaa myyntiin lisää. Juhlaviikkojen lipunmyyntitilanteesta ja ajankohtaisista uutisista tiedotetaan tapahtuman kanavissa verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Mikäli kokoontumisrajoitukset aiheuttaisivat myytyjen lippujen rajoittamista entisestään, lipun ostaneisiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä ensi tilassa.

Mitä, jos tapahtumissa ilmenee korona-altistuksia?
Kehotamme yleisöä saapumaan tapahtumiin vain terveinä, kunnioittamaan turvavälejä ja noudattamaan hyvää yskimis- ja käsihygieniaa. Suosittelemme koronavilkun käyttöä. Mikäli altistuksia ilmee, tiedotamme asiasta tapahtuman kanavissa sekä suoraan lipun ostaneille Ticketmasterin kautta.


Kuva: Petri Anttila