Turvallisuus

Helsingin juhlaviikot järjestetään turvallisesti ja poikkeusolot huomioiden

Meille ensisijaisen tärkeää on yleisön, esiintyjien ja henkilökunnan hyvinvointi ja turvallisuus.

Kaikki Juhlaviikkojen tapahtumat järjestetään tapahtumahetkellä voimassa olevien turvallisuusvaatimusten mukaisesti. Tarjoamme lippuja festivaalille vain vallitsevien rajoitusten mukaisesti. Festivaalin tapahtumapaikoilla ja katsomoissa kiinnitetään erityistä huomiota hygieniaan ja väljyyteen. 

Mahdollisissa ohjelmamuutoksissa olemme yhteydessä asiakkaisiin mahdollisimman pian lipunmyyntikumppanimme Ticketmaster Suomen kautta.

Usein kysytyt kysymykset:

Missä muodossa Juhlaviikot tänä vuonna järjestetään?

Juhlaviikot järjestetään 19.8.–5.9. eri tapahtumapaikoissa sen hetkiset kokoontumisrajoitukset ja turvallisuusvaatimukset huomioiden. Osa tapahtumista striimataan myös festivaalin yhteistyökumppaneiden kautta verkkoon. Henkilökohtaiset Taidelahjat ja taloyhtiöiden pihoilla järjestettävät Korttelikonsertit tarjoavat lisäksi tavan kokea taidetta myös heille, jotka eivät muuten pääse yleisötapahtumien äärelle. Taiteiden yötä tai vastaavia suuria väkijoukkoja kaupunkitilaan kokoavia tapahtumia ei tänä vuonna järjestetä.

Miten yleisön terveysturvallisuus on otettu huomioon? 

Kaikki Juhlaviikkojen tapahtumat järjestetään tapahtumahetkellä elo-syyskuussa voimassa olevien turvallisuusvaatimusten mukaisesti. Tarjoamme lippuja festivaalille rajoitetusti vallitsevien kokoontumisrajoitusten mukaisesti, niin että turvavälit yleisössä voidaan säilyttää. Tapahtumapaikoilla edellytetään maskin käyttöä ja katsomoissa kiinnitetään erityistä huomioita hygieniaan.

Pääsevätkö ulkomaiset taiteilijat esiintymään festivaalilla?

Festivaalilla nähdään myös ulkomaisia taiteilijoita, jotka saapuvat suomeen viranomaisten matkustusohjeiden mukaisia rokotusvaatimuksia ja karanteeniaikoja noudattaen.

Kuinka paljon lippuja tapahtumiin on myynnissä? Millaiset istumapaikkajärjestelyt ovat, voinko istua ystävien kanssa vierekkäin?

Myynnissä on rajoitettu määrä lippuja, niin että turvavälit yleisössä voidaan säilyttää. Tapahtumapaikasta riippuen tämä tarkoittaa noin kolmasosaa normaalista yleisökapasiteetista. Katsomokartallisissa tapahtumissa on varattavissa pääsääntöisesti kahden hengen vierekkäisiä paikkoja sekä yhden hengen paikkoja. Tätä suuremmille seurueille emme tällä hetkellä voi tarjota vierekkäisiä paikkoja. Brian Enon näyttelyssä Musiikkitalossa ja Helsingin Taidehallissa on käytössä ajanvarausjärjestelmä.

Mitä, jos olen ostanut lipun ja kokoontumisrajoitukset muuttuvatkin äkillisesti?

Lippumäärää ja kapasiteettia tarkastellaan kesän mittaan vallitsevien kokoontumisrajoitusten mukaisesti. Juhlaviikkojen lipunmyyntitilanteesta ja ajankohtaisista uutisista tiedotetaan tapahtuman kanavissa verkossa ja somessa. Mikäli kokoontumisrajoitukset aiheuttaisivat myytyjen lippujen rajoittamista entisestään tai tapahtuman peruuntumisen, lipun ostaneisiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä ensi tilassa.

Mitä jos tapahtumissa tapahtuu korona-altistuksia?

Kehotamme yleisöä saapumaan tapahtumiin vain terveinä, kunnioittamaan turvavälejä ja noudattamaan hyvää yskimis- ja käsihygieniaa. Suosittelemme koronavilkun ja edellytämme maskin käyttöä. Mikäli altistuksia ilmee, tiedotamme asiasta festivaalin kanavissa sekä suoraan lipun ostaneille Ticketmasterin kautta.

Tuleeko yleisön käyttää maskia?

Edellytämme kasvomaskin käyttöä kaikissa festivaalin tapahtumissa. Toimimme tapahtuman aikana voimassa olevien viranomaisohjeiden mukaan, joten suositukset maskeihin liittyen saattavat vielä tarkentua.


Kuva: Petri Anttila