M/others M*lk
Tapahtuman esittely
M/others M*lk
Ihmiskulttuurien historia koostuu ihmisen ja toisten maidoista, jotka ovat muokanneet ja muokkaavat edelleen kehojamme, yhteisöjämme, hengellisiä käytäntöjämme ja ekologisia maailmojamme tärkeillä mutta näkymättömillä tavoilla. Nykyään näitä käytäntöjä, elintapoja ja organismeja, joiden kanssa ne kietoutuvat, uhkaavat teollistuminen, kolonialistinen väkivalta ja rodullinen kapitalismi.
Taiteiden yön aikana käytämme maailmanlaajuisten ihmisten ja mikrobien kulttuurien fermentaatiotekniikoiden näkökulmaa tutkiaksemme nykyaikaisia tuotanto- ja kulutushuolia ja kysyäksemme, kuinka voisimme elää kestävämmällä, suhteellisemalla ja eettisemmällä tavalla ruokajärjestelmiemme kanssa tulevaisuudessa. Maistamme, kuuntelemme ja fermentoimme näitä ideoita erilaisten kultivoitujen maitojen prosessien rinnalla (mukaan lukien vegaaniset maidot, jotka on tehty paikallisista viljoista). Osana illan aktiviteetteja sinut kutsutaan ’hatha jogurtin’ termofiiliseen tilaan, jossa liikut mikro-organismien symbioosin kanssa, alla ja läpi, esi-isien palvonnan harjoituksena. Yhdessä aktivoimme elävän mikro-biososiaalisuuden käytännön, joka auttaa meitä suhtautumaan ja ottamaan vastuuta niistä organismeista (ihmisistä, mikrobeista ja hengellisistä), joiden kanssa jaamme maailmamme.
Olet tervetullut tuomaan mukanasi omia maitokulttuurejasi sekä ylimääräistä tai pilaantumassa olevaa maitoa fermentoitavaksi. ’Kulttuurisi’ tulee osaksi Mikrobiperintökirjastoa, jota muut voivat lainata tässä tapahtumassa ja tulevaisuudessa. Sinulla on myös mahdollisuus liittyä kirjastoon lainaajana.
Joka tunti tasatunnein taiteilijat esittävät erityisen M/others M*lk -rituaalin, jolla esitellään Mikrobiperintökirjastoa. Vilkkaat keskustelut jatkuvat koko tapahtuman ajan, joten voit piipahtaa milloin tahansa.
Illan isäntänä toimii Kaajal Modi yhteistyössä taiteilija Riina Hannulan ja äänitaiteilija Panu Räisäsen kanssa.
Kaajal Modi on monialainen taiteilija ja tutkija, joka työskentelee luovien käytäntöjen parissa tutkien, kuinka yhteistyö erilaisten yhteisöjen (ihmisten, mikrobien ja muiden) kanssa voi avata uusia spekulaatioita siitä, miten voisimme luoda kestävämpiä ilmastotulevaisuuksia. Hänen käytäntönsä juurtuu yhteisluomiseen ja sisältää fermentointia, ruoanlaittoa, kuvataidetta, elävää taidetta, ääntä, videota ja luovia vuorovaikutuksia luodakseen vilkkaita ja paikallisia kohtaamisia ihmisten, organismien ja ekosysteemien välillä tavalla, joka kutsuu kriittiseen pohdintaan ja toimintaan.
Riina Hannula on taiteilija, joka työskentelee paikkasidonnaisen taiteen, videoesseiden, somaattisten kokeilujen ja installaation parissa. Hän tekee väitöskirjatutkimusta sosiologiassa kansainvälisessä keskuksessa nimeltä CSSM, joka on Helsingissä toimiva mikrobien sosiaalisen tutkimuksen keskus. Hänen taiteellinen ja akateeminen työnsä perustuu moni-lajiseen huolenpitoon ja tuottaa näkökulman kokoamista enemmän kuin inhimillisen maailman kanssa. Riina työskentelee radikaalisti suhteellisissa ympäristöissä ja on aiemmin tehnyt yhteistyötä esimerkiksi vuohien, mikro-organismien, permakulttuuripuutarhojen ja jokiekosysteemin kanssa.
Kategoriat
Luonto & ympäristö, Kuvataide, Galleria / museo, Performanssi, Ruoka & juoma
Tapahtuman tiedot
-
Aika:
-
17:00–22:00
-
-
Järjestäjä:
Suomen Biotaiteen Seura ry
-
Osoite:
Suomen Biotaiteen Seura ry - SOLU -tila
Panimokatu 1
00580 Helsinki -
Esteettömyys:
Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla.
Tapahtumassa on esteetön WC.
-
Esityskieli:
Englanti
-
Liput:
Tapahtuma on maksuton
-
Linkit: