OP X Helsingin juhlaviikot: Taidelahjat tulevat jälleen!

Pian pihoilla soi taas yllätyksiä, kun viime vuonna ihastuttaneet Taidelahjat palaavat Juhlaviikoille yhteistyössä OP:n kanssa. Taide tulee lähelle myös J. Karjalaisen striimilähetyksenä Huvilasta.

Viime kesänä suuren suosion saaneet Taidelahjat toteutetaan tänä vuonna entistä laajemmin: suuren kysynnän myötä jaamme tänä vuonna jopa tuhat lahjaa! Kuka vain voi tilata läheisensä pihalle tai ikkunan alle 5–10 minuutin yllätysesityksen muusikolta, runoilijalta tai muulta esittävän taiteen ammattilaiselta.

Juhlaviikkojen viime kesänä kehittämä konsepti on vuoden aikana levinnyt muihinkin kaupunkeihin, kuten Reykjavikiin, kun lahjoitimme hakusovelluksen avoimen koodin kenelle tahansa käytettäväksi.

”Pitkittynyt koronapandemia on kaventanut elämänpiiriämme ja johtanut elämysvajeeseen, johon taide on mitä parhainta lääkettä. Yhteiskunnan hiljalleen avautuessa taiteen vaikutus hyvinvointiin korostuu, ja pandemian vielä jatkuessa on ilo tukea Helsingin juhlaviikkojen luovaa toteutusta, jossa esiintyvä taide ja elämykset tuodaan turvallisesti koteihin”, sanoo OP Ryhmän viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Tuuli Kousa.

“Mahtavaa päästä tekemään Taidelahjat toistamiseen ja nyt yhdessä OP:n kanssa. Taidelahjoilla ilahdutetaan ja yllätetään läheisiä ja mukaan saadaan esiintymään laaja kattaus taiteilijoita eri aloilta. Palaute Taidelahjoista on ollut ylistävää sekä yleisöltä että taiteilijoilta, kun taiteen kaipuu on ollut kova”, toteaa Juhlaviikkojen markkinointipäällikkö Tiia Tuovinen.

Yleisölle maksuttomat Taidelahjat ovat tilattavissa 16.8. alkaen osoitteessa helsinkifestival.fi.

Koe konserttielämys kotisohvalta!

Koko kansan rakastaman J.Karjalaisen kaksi konserttia Huvilassa myytiin nopeasti loppuun. Sukupolvia yhdistävälle laulaja-lauluntekijälle onkin vaikea kuvitella tunnelmallista Huvilaa parempaa konserttipaikkaa: vaikka amerikkalaisesta musiikkiperinteestä ammentavan Karjalaisen tuotanto on kaikille tuttua, se on silti aina ihmeellisen intiimiä.

J. Karjalainen. Kuva: Tero Ahonen.

OP ja Juhlaviikot tuovat konsertin ja yhden elokuun ihanimmista illoista nyt kaikkien ulottuville korkeatasoisena striimilähetyksenä suoraan Huvilasta! Keikka alkaa maanantaina 23.8. klo 20.30 osoitteessa helsinkifestival.fi/oplive. Tallenne striimistä on katsottavissa 26.8. saakka.

“On mielettömän hienoa, että saamme tuoda Huvilan tunnelman ja J. Karjalaisen konsertin koteihin yhteistyössä OP:n kanssa. Tämä taitaa myös olla J. Karjalaisen ensimmäinen livestream-keikka”, Tiia Tuovinen vinkkaa.