Helsingin juhlaviikot odottaa Aluehallintoviraston perjantain linjauksia

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä totesi eilen tiistaina 3.8. Helsingin olevan jälleen leviämisvaiheessa. Odotamme Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöstä uusista kokoontumisrajoituksista tämän viikon perjantaina 6.8. Vastaavat tartuntatautilakiin pohjaavat päätökset Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa on jo annettu, ja ne mahdollistavat tapahtumien järjestämisen turvavälein ja rajoitetuilla kapasiteeteilla. 

Juhlaviikkojen ohjelma sisältää tällä hetkellä yli 200 esitystä eri puolilla Helsinkiä. Ohjelma on rakennettu huomioiden vallitsevat ja tapahtuma-alalla hyväksi koetut koronaturvallisuusohjeet ja -velvoitteet. Myynnissä on vain turvaväleihin perustuvia katsomomalleja, joissa yleisömäärä on noin kolmannes normaalista. Tapahtumapaikoilla noudatetaan myös maskisuosituksia ja muita terveysturvallisen tapahtuman käytäntöjä.

Mikäli perjantain päätös poikkeaa muualla Suomessa annetuista vastaavista, muokkaamme ohjelmaamme vastaamaan määräyksiä. Varaudumme siihen, että joitain esityskokonaisuuksia voidaan joutua perumaan. Tiedotamme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian. 

Katso koko ohjelma verkossa osoitteessa helsinkifestival.fi