Helsingin juhlaviikkoja edistetään suunnitellusti – festivaali alkaa 19.8.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä totesi tiistaina 3.8. Helsingin olevan jälleen koronapandemian leviämisvaiheessa. Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei tänään perjantaina 6.8. antamassa linjauksessa tehnyt tiukennuksia yleisötapahtumien järjestämiseen, vaan arvioi rajoitustoimia tarvittaessa uudestaan ensi viikolla.

Helsingin juhlaviikkojen ohjelma on lähtökohtaisesti rakennettu koronaturvallisuus huomioiden ja turvavälit mahdollistaen, joten vajaan kahden viikon kuluttua 19.8. käynnistyvän festivaalin järjestelyjä jatketaan normaalisti. Tapahtumiin on myynnissä noin kolmannes normaalista kapasiteetista, ja tapahtumapaikoilla edellytetään maskin käyttöä ja noudatetaan muita terveysturvallisen tapahtuman käytäntöjä.

Festivaalin maamerkiksi muodostunut Huvila on muutettu ulkotilaksi poistamalla sivuseiniä ja Tokoinrantaan levittäytyvä festivaalialue tarjoaa viihtyisän ja turvallisen paikan nauttia ulkona elävästä musiikista. Juhlaviikkojen konsertit ja tanssiesitykset on suunniteltu pääosin väliajattomiksi yleisön ylimääräisen liikkumisen välttämiseksi.

”Olemme luottavaisia, että Etelä-Suomen yleisötapahtumia koskevat ohjeistukset ovat jatkossakin linjassa Varsinais-Suomen ja Pirkanmaan päätösten ja tartuntatautilain kanssa ja mahdollistavat kulttuuritapahtumien järjestämisen rokotekattavuuden edetessä. Helsingin juhlaviikkoja on suunniteltu alusta alkaen koronaturvallisuus huomioiden. Rajatut yleisökapasiteetit, turvavälit ja huolelliset maskikäytännöt takaavat turvallisen pääsyn taiteen äärelle”, sanoo Helsingin tapahtumasäätiön toimitusjohtaja Stuba Nikula.

Kuva: Petri Anttila