Uusia ääniä ja legendoja Huvilassa

Juhlaviikkojen Huvilassa koetaan jälleen elo-syyskuun vaihteessa ainutlaatuisia konserttielämyksiä niin nousevilta tulevaisuuden nimiltä kuin popin ja rockin kansainvälisiltä legendoilta. Älä missaa näitä loppukesän kohokohtia!

Nothing But Thieves

Yksi tämän hetken kuumimmista englantilaisista kitaravetoisen rockin yhtyeistä saapuu Huvilaan suoraan kotimaansa jättifestivaaleilta Reading ja Leeds, joissa bändi esiintyy päälavalla yhdessä muun muassa The Killersin kanssa. 

Vuonna 2012 perustettu energinen ja vastustamattomia popkoukkuja viljelevä yhtye on kotimaassaan noussut jo areenaluokkaan, viimeisimmän albumin kiertue huipentui jättikeikkaan Lontoon 02 Arenalla. Huvilassa on ehkä viimeinen tilaisuus kokea Nothing But Thieves näin intiimissä keikkapaikassa, sillä bändi on matkalla kohti globaalia supertähteyttä.

Nothing But Thieves Huvilassa tiistaina 29.8. klo 19.00.
Osta liput »

Beth Orton

Rakastettu englantilainen laulaja-lauluntekijä Beth Orton saapuu viimein Suomeen ja Huvilaan. 1990-luvun alussa uransa aloittanut Orton nousi tunnetuksi folkia ja elektronista musiikkia yhdistelevän folktronica-soundin pioneerina sekä yhteistyöstään muun muassa The Chemical Brothersin, William Orbitin ja Andrew Weatherallin kaltaisten elektronisen musiikin huippujen kanssa.

Viime vuonna julkaistulla kahdeksannella albumillaan Weather Alive Orton palasi parrasvaloihin ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen. Pysäyttävän henkilökohtainen ja riisuttu albumi oli yksi viime vuoden ylistetyimpiä albumeita, muun muassa arvostettu musiikkilehti Pitchfork kirjoitti sen olevan artistin pitkän uran merkkipaalu.

Beth Orton Huvilassa tiistaina 22.8. klo 19.00.
Osta liput »

Johnny Marr

Johnny Marr aloitti uransa legendaarisessa The Smiths -yhtyeessä vuonna 1982, jossa hän kertaheitolla nousi yhdeksi brittiläisen indiemusiikin vaikutusvaltaisimmista lauluntekijöistä ja kitaristeista. Vuosina 1982–1987 vaikuttaneen yhtyeen ytimessä olivat Marrin ja vokalisti Morrisseyn lauluntekijäkumppanuuden lisäksi Morrisseyn valloittava persoona sekä Marrin janglepop-tyylinen kitarointi.

Soolouralle Marr ampaisi vasta vuonna 2003 ja jokainen Marrin neljästä soololevystä on noussut Brittien albumilistan top 10:een, viimeisimpänä neljänneksi noussut Fever Dreams Pts. 1-4 vuonna 2022.

Johnny Marr Huvilassa keskiviikkona 23.8. klo 19.00.
Osta liput »

John Cale and Band

John Cale on luonut musiikkiaan uudelleen häikäisevän täsmällisesti ja inspiroivasti lähes 60 vuoden ajan – aina siitä lähtien kun hän muutti New Yorkiin ja perusti Lou Reedin kanssa aikansa merkittävimmän taiderockyhtyeen The Velvet Undergroundin.

The Velvet Undergroundin jälkeen Cale on tuottanut lukuisia klassikkolevyjä, kuten The Stoogesin vallankumouksellisen debyyttialbumin sekä Nicon legendaarisen albumitrilogian. Samoihin aikoihin vuonna 1970 Cale aloitti oman, monipuolisen soolouransa.

John Cale and Band Huvilassa maanantaina 28.8. klo 19.00.
Osta liput »

Paperi T & pehmoaino

Huvilan lavalla nähdään kaksi toisiaan suuresti arvostavaa Emma-palkittua artistia, joista toinen on julkaissut viiden vuoden tauon jälkeen uuden albumin ja toinen valmistelee debyyttilevyään.

Palkittu helsinkiläinen rap-artisti ja runoilija Paperi T palasi parrasvaloihin toukokuussa julkaistulla kolmannella soololevyllään Joka päivä jotain katoaa. Uransa kulttimainetta nauttivassa hiphop-yhtye Ruger Hauerissa aloittanut artisti julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa Malarian pelko vuonna 2015. Levy myi platinaa ja nousi maan virallisen albumilistan kärkeen heti julkaisusta.

Illan avaa persoonallista ja koskettavaa indievaikutteista popmusiikkia tekevä pehmoaino, joka on noussut viimeisen vuoden aikana yhdeksi Suomen suurimmista musiikki-ilmiöistä. Tämän vuoden Emma Gaalassa Vuoden alternative- ja Vuoden tulokas -palkinnot voittanut pehmoaino nousi keväällä albumilistan kärkeen EP:llään kaukana kotoa ja singlelistan kärkeen kappaleella haluun takas mun perhoset.

Paperi T & pehmoaino Huvilassa perjantaina 25.8. klo 19.00.
Osta liput »

Linda Fredriksson & UMO Helsinki Jazz Orchestra: Agatha 2 by Kerkko Koskinen

Kerkko Koskisen vuonna 2007 säveltämä ensimmäinen instrumentaalilevytys Agatha sai viime syksynä upean jatko-osan Agatha 2. UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa levytetyn albumin solistina loistaa Emma- ja Teosto-palkittu jazzmuusikko, saksofonisti Linda Fredriksson. Uuden albumin myötä Agatha palaa myös Huvilaan, jossa kesällä 2007 juhlittiin albumiparin ensimmäistä osaa loppuunmyydyssä konsertissa.

Alunperin Ultra Bran musiikillisena moottorina tunnetun Kerkko Koskisen jylhä sävelkieli kohtaa Juniper-levynsä myötä kansainväliseksi jazztähdeksi nousseen Fredrikssonin näkemyksellisen ja herkän tulkinnan, sekä maan johtavan big bandin UMO Helsinki Jazz Orchestran sävykkään soinnin.

Linda Fredriksson & UMO Helsinki Jazz Orchestra: Agatha 2 by Kerkko Koskinen Huvilassa torstaina 31.8. klo 19.00.
Osta liput »

Kuva: Nothing But Thieves