Elisa saa puistot soimaan osana Helsingin juhlaviikkoja

Juhlaviikot soi tänä vuonna kirjaimellisesti ympäri kaupunkia kun Elisa tuo kolme festivaalin konserttia kuultavaksi helsinkiläisiin puistoihin reaaliaikaisesti. Maksuttomista Puistot soimaan -konserteista pääsee nauttimaan Kaivopuistossa, Lapinlahdessa ja Sinebrychoffin puistossa.

Juhlaviikot on Pohjoismaiden suurin monitaidefestivaali, jonka monipuolinen ohjelma kattaa erilaisia taiteen muotoja ja musiikkityylejä laidasta laitaan. Myös festivaalilta puistoihin lähetettävä ohjelma on monipuolinen: yleisö pääsee nauttimaan Helsingin kaupunginorkesterin, The Tallis Scholarsin ja Jonna Tervomaanmusiikista.

Digitalisaation hyödyntäminen monipuolisesti elämän eri osa-alueilla on Elisan liiketoiminnan ytimessä. Yksi esimerkki digitalisaation tuomista mahdollisuuksista on laadukkaiden kulttuurielämysten tuominen entistä laajempien yleisöjen saataville. Tämä on myös tärkeä osa yhteistyötämme Helsingin juhlaviikkojen kanssa.” kertoo Elisan markkinointijohtaja Antti Nieminen.

Elisan ja Juhlaviikkojen kumppanuus on jatkunut jo yli 30 vuoden ajan.

Laadukas musiikkielämys kaupunkikeitaassa

Kuhunkin puistoon tuodaan konserttien lähettämistä varten kauitintorni vahvistimineen, joka takaa laadukkaan kuuntelukokemuksen ja konsertit kuullaan stereona.

Juhlaviikkojen pääyhteistyökumppanin Elisan 5G-verkot mahdollistavat toimintavarman verkkoyhteyden, jonka ansiosta Helsingin puistoissa voidaan nauttia musiikista häiriöttömästi samaan aikaan Huvilan, Temppeliaukion kirkon ja Musiikkitalon yleisön kanssa.

5G-yhteyksien avulla esimerkiksi musiikkia tai muita viihde-elämyksiä on helppo tuoda myös sellaisiin paikkoihin, joissa kiinteitä yhteyksiä ei ole. 5G-teknologia on aiempia mobiilisukupolvia häiriöttömämpi ja toimintavarmempi, joka mahdollistaa live-kokemuksen siirtämisen mahdollisimman autenttisena.” Elisan markkinointijohtaja Antti Nieminen kertoo.

Teknologia luo puistoihin puitteet, joissa maailmanluokan musiikista voi nauttia haluamallaan tavalla leväten, hyräillen tai tanssien, yksin tai kaveriporukan kesken.

Kolme puistoa, kolme äänimaailmaa

Ensimmäinen Puistot soimaan -konsertti kuullaan Taiteiden yönä 17.8., kun Helsingin kaupunginorkesteri esiintyy Musiikkitalolla Jukka-Pekka Sarasteen johdolla. Konsertin ohjelmassa on kolme helsinkiläisen tai Helsingissä asuneen säveltäjän teosta – ehkäpä kuultavia säveliä on inspiroinut juuri Helsingin vehreys?

Perjantaina 18.8. kuullaan vokaalimusiikin kokoonpano The Tallis Scholarsia, joka esiintyy Temppeliaukion kirkossa. 50-vuotisjuhlavuottaan viettävä yhtye esittää varhaisen pyhän musiikin lisäksi nykymusiikin helmiä kuten Arvo Pärtiä ja Nico Muhlya.

Lauantai-iltana 19.8. tunnelmoidaan Jonna Tervomaan klassikoiden tahtiin. Tervomaan suurimmista hiteistä koostuva setti juhlistaa Huvilassa artistin viisikymppisiä ja 40-vuotista laulajan uraa.

Puistot soivat Juhlaviikoilla – tervetuloa nauttimaan!

Aikataulu:

To 17.8. klo 19–21
Helsingin kaupunginorkesteri & Jukka Pekka Saraste

Pe 18.8. klo 19–21
The Tallis Scholars: 50-vuotisjuhlakonsertti

La 19.8. klo 20.30–22
Jonna Tervomaan Suljettu Sydän

Konsertit ovat kuunneltavissa reaaliaikaisesti Kaivopuistossa, Lapinlahdessa ja Sinebrychoffin puistossa.

Kuva: Kuvatoimisto Kuvio