BASSOn avoin haku on päättynyt – mukaan haki liki 200 innokasta basistia

Ennen kuin oli mitään, oli basso.

Senaatintorilla koetaan Taiteiden yönä 15.8. kaikkien aikojen bassoäänten kokoontuminen! BASSO on Lauri Porran uusi sävellys, joka esitetään yli sadan bassoäänen voimin.

Avoin haku osaksi BASSO-teosta on päättynyt – BASSO herätti valtavasti innostusta ja mukaan haki liki 200 taitavaa basistia. Kaikille hakijoille on nyt ilmoitettu henkilökohtaisesti valinnoista ja mukaan valittiin yhteensä 52 soittajia. Teos on oivaa jatkumoa Juhlaviikoilla usein Taiteiden yönä koettuihin osallistaviin taideprojekteihin, joissa kaupunkilaiset ovat päässeet mukaan niin tekijöiksi kuin kokijoiksi.

BASSOn upeita hakuvideoita voi yhä katsella muun muassa YouTubesta, Instagramista ja TikTokista tunnisteella #BASSOHELSINKI. Mukaan haki bassovirtuooseja ympäri Suomea ja hakuvideoita tehtiin kaikenlaisilla soittimilla, esimerkiksi kanteleella ja nauhattomalla bassolla. Koesoittoja säestivät myös pihapiirin linnut, ja hauskaa soittofiilistä riitti.

BASSO on Helsingin juhlaviikkojen tilausteos ja se esitetään vain yhden kerran Taiteiden yönä 15.8. klo 22.

Kuva: Tero Ahonen