Aku Raski, Giant Robot

 • Aika:

  • pe 23.8.2024 19:00

 • Osoite:

  Huvila
  Eläintarhantie 8
  00530 Helsinki

 • Liput:

  38,90 € (Lippu.fi)

  Osta liput

Tapahtuman esittely

Tässä on varmasti yksi Huvilan historiaan pysyvästi jäävä ilta – lavalle nousee kaksi helsinkiläistä klassikkoartistia, joilla on pitkä yhteinen historia. Artisteista toinen tekee kauan toivotun comebackin ja toinen uudelleensyntymisen.

Yhden vuoden puhutuimmista comebackeistä tekevä Giant Robot on edellisen kerran vuosina 1997–2008 aktiivisesti toiminut, tarunhohtoisiin mittoihin noussut yhtye, jonka musiikissa on alkuajoista lähtien yhdistynyt hiphop, dub, funk, pop ja elektroninen musiikki. Yhtyeen ytimessä sekoittuvat harvinaisen luontevasti orgaaninen bändisoitto ja elektroniset elementit.

Illan toinen artisti Aku Raski on yksi Suomen kansainvälisesti arvostetuimmista elektronisen musiikin artisteista. 25-vuotistaiteilijajuhliaan Huvilassa viettävä artisti hautasi Huoratron-aliaksensa loppuunmyydyllä Tavastialla viime marraskuussa ja syntyy nyt Huvilassa omalla nimellään uudestaan. 

Äärirankkaa teknoa ja elektroa musiikissaan yhdistelevä Raski on uransa aikana esiintynyt muun muassa Coachellassa ja soittanut megatähti Skrillexin kanssa. Raski tunnetaan raivokkaista ja spektaakkelimaisista live-esiintymisistään, joissa valo ja ääni sulautuvat katarttisesti yhteen. Raskin vuosia ulkomaankiertueella hioutunut estetiikka koetaan Juhlaviikoilla puhtaimmassa muodossaan.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 25 vuotta siitä, kun Raski vuonna 1999 julkaisi ensimmäisen levynsä, Aku Raski -nimellä tehdyn omakustanteen. Nyt juhlavuotenaan hän riisuu kaikki mahdolliset naamionsa ja julkaisee uutta musiikkia omalla nimellään, ensi kertaa 25 vuoteen. Huvilassa kuullaan uuden levyn ensimmäisen osan kantaesitys.

Illan esiintyjien yhteinen historia juontaa juurensa 1990-luvulle, jolloin Raski toimi Giant Robotin äänimiehenä. Giant Robotin vokalisti Tuomas Toivonen ja Raski kuuluvat molemmat myös Jori Hulkkosen luotsaaman Acid Symphony Orchestran kokoonpanoon.

Giant Robotin musiikkia ja tekemistä on aina leimannut arvaamattomuus – myös sen jäsenille. Yhtyeen edellinen julkaisu oli kolmosalbumi Domesticity 20 vuotta sitten. Viitisentoista vuotta sitten Giant Robot asettui elliptiselle ja arvaamattomalle kiertoradalle ja on kokoontunut harvakseltaan lavalle, usein vain eläviä ja edesmenneitä ystäviä kunnioittaakseen.

Viime vuonna yllättäen pidetyissä studiosessioissa äänitettiin uutta (ja osin vanhaakin) materiaalia. Yhtyeen musiikin ydin ei ollut muuttunut. Se sykkii yhä omalla taajuudellaan. Giant Robotin orgaanisesti paisuvien ja hiipuvien hypnoottisen rytmikudelmien varaan rakentuu yhä pitkiä kaaria, meditatiivisia toistoja ja hiottuja pop-muotoja. 

Myös yhtyeen kokoonpano on pysynyt samana vuodesta 2002: Abdissa Assefa (rummut, perkussiot, tuotanto), Petro Niiniluoto (kitara), Kim Rantala (syntetisaattorit ja koskettimet), Tuomas Toivonen (vokaalit ja elektroniikka), Aleksi Tolonen (basso) ja Arttu Tolonen (syntetisaattori ja kitara).

Sen lisäksi että Giant Robot palaa Huvilassa keikkalavoille, julkaisee se tänä vuonna myös ensimmäisen levytyksensä 20 vuoteen.

Lisätiedot:

Ovet: 17.30
Giant Robot: 19.00
Aku Raski: 20.30

Seisova katsomo, ei numeroituja paikkoja.
Huvilan ikäraja on 18 vuotta.

Kategoriat

Huvila

Kartta

Esteettömyys

-Tapahtumapaikalla esteetön kulku.
-Inva-WC.
-Induktiosilmukka.
-Katsomossa maadoitettu pistoke.
-Katsomossa on pyörätuolipaikkoja ja saattajat ovat tervetulleita ilman maksullista pääsylippua. Pyörätuolipaikat myydään Lippu.fi:n verkkokaupan, puhelinpalvelun ja lippukauppojen kautta. Puh. 0600 900 900

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • pe 23.8.2024 19:00

 • Osoite:

  Huvila
  Eläintarhantie 8
  00530 Helsinki

 • Liput:

  38,90 € (Lippu.fi)

  Osta liput

Sinua saattaa kiinnostaa