Brandee Younger with UMO Helsinki Jazz Orchestra Maija Kauhanen

 • Aika:

  • ma 26.8.2024 19:00

 • Osoite:

  Huvila
  Eläintarhantie 8
  00530 Helsinki

 • Liput:

  59,90 € (Lippu.fi)

  Osta liput

Tapahtuman esittely

Yhdysvaltalainen Brandee Younger on lähes yksin nostanut harpun vakuuttavaan rooliin nykyjazzissa. Maineikkaalle Impulse!-levy-yhtiölle levyttävä Younger on viimeisten viidentoista vuoden aikana työskennellyt taukoamatta venyttääkseen soittimensa rajoja ja mahdollisuuksia. Younger ei ole pelkkä säveltäjä ja esiintyjä, vaan myös opettaja ja konserttikuraattori. 

New Yorkissa syntynyt ja kasvanut Younger varttui 1990-luvun hip hopin tahdissa. Pete Rockin samplejen kautta hän löysi Dorothy Ashbyn musiikin ja aloitti harpunsoiton yhdentoista vuoden iässä. Younger opiskeli klassista musiikkia Hatrfordin yliopistossa ja alkoi legendaarisen saksofonisti Jackie McLeanin rohkaisemana paneutua jazziin. Sittemmin Younger on esiintynyt ja levyttänyt lukuisten jazzin, soulin ja hip hopin suuruuksien kanssa kuten Pharoah Sanders, Ravi Coltrane, Jack DeJohnette, Drake, Charlie Haden, Common, John Legend, Moses Sumney, The Roots, Stevie Wonder ja Lauryn Hill. Youngerin musiikkia kuultiin myös Beyoncén Homecoming-kiertue-elokuvassa. Vuonna 2022 Younger teki historiaa saatuaan Grammy-ehdokkuuden ensimmäisenä mustana naissooloartistina parhaan instrumentaalisävellyksen kategoriassa.

Myös Huvilassa tehdään historiaa, sillä Youngerin ja kapellimestari Ed Partykan johtaman UMO Helsinki Jazz Orchestran konsertissa kuullaan ensimmäistä kertaa Youngerin sävellyksiä isolle orkesterille sovitettuna. Suomessa Younger on aiemmin esiintynyt Flow Festivalin pallolavalla trionsa kanssa vuonna 2022.

Illan avaa yksi kansainvälisesti menestyneimpiä kansanmuusikoitamme, kanteletaiteilija, multi-instrumentalisti ja laulaja Maija Kauhanen. Kauhasen musiikissa vahva laulu, rouhea kantele ja groovaavat lyömäsoittimet – polyrytmien ja beatin kutoma syke yhdistettynä hypnoottisiin melodioihin – luovat ainutlaatuisen soundimaailman vain yhden muusikon voimin. 

Tärkeässä osassa Maija Kauhasen vahvojen tulkintojen taustalla ovat laulujen tarinat ja sanat, joissa usein teemana ovat eri-ikäisten naisten kohtalot. Tekstit kertovat ihmissuhteiden haasteista, kotiväkivallasta ja peloista, mutta mukaan mahtuu myös iloa, lohtua ja toivoa. Kauhanen palkittiin 2023 genrensä ensimmäisenä suomalaisena Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnolla.

Lisätiedot:

Ovet: 17.30
Maija Kauhanen: 19.00
Brandee Younger with UMO Helsinki Jazz Orchestra: 20.30

Istuva katsomo, ei numeroituja paikkoja.

Huvilan ikäraja on 18 vuotta.

Kategoriat

Huvila

Kartta

Esteettömyys

-Tapahtumapaikalla esteetön kulku.
-Inva-WC.
-Induktiosilmukka.
-Katsomossa maadoitettu pistoke.
-Katsomossa on pyörätuolipaikkoja ja saattajat ovat tervetulleita ilman maksullista pääsylippua. Pyörätuolipaikat myydään Lippu.fi:n verkkokaupan, puhelinpalvelun ja lippukauppojen kautta. Puh. 0600 900 900

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • ma 26.8.2024 19:00

 • Osoite:

  Huvila
  Eläintarhantie 8
  00530 Helsinki

 • Liput:

  59,90 € (Lippu.fi)

  Osta liput

Sinua saattaa kiinnostaa