Business City, BÄMÄ

 • Aika:

  • ke 21.8.2024 19:00

 • Osoite:

  Huvila
  Eläintarhantie 8
  00530 Helsinki

 • Liput:

  32,90 € (Lippu.fi)

  Osta liput

Tapahtuman esittely

Huvilan klubi-illassa tanssitaan kahden kovassa kulttisuosiossa olevan artistin tahtiin, kun lavalla nähdään lahtelainen happoteknoyhtye Business City ja feministinen hiphopia ja klubimusiikkia yhdistelevä kollektiivi Bämä.

Rakettimaiseen suosioon taannoisella Seppo Räty Berghainissa -kappaleellaan noussut Business City ei pyytele anteeksi, vaan yhdistää musiikissaan lahtelaisen fuck the world -asenteen tylyyn teknotykitykseen. Välillä flirttaillaan 1980-luvun suomi-iskelmälle, josta esimerkkinä on yhtyeen versio Nisa Sorayan kappaleesta Anna rakas raju hetki, josta myös Kikka teki oman versionsa. 

Vauhtia, pameja, lihamukeja, Berliinin teknoluolia, alkuajan Chemical Brothersia ja The Prodigyä, industrial-asennetta ja omaperäisen suomalaista lähiöläppää – siitä on Business City tehty. Lukuisia loppuunmyytyjä klubeja, satojatuhansia striimejä, Oulun musiikkivideofestivaalien yleisöpalkinto ja viime vuoden Flow Festivalin yksi puhutuimmista keikoista.

Business Cityn menestystä voi olla mahdoton selittää muille kuin suomalaisille, samaan jatkumoon kuuluu Notkea Rotta, Sleepy Sleepers ja jopa Juice Leskinen. On vaikeaa olla samaan aikaan katu-uskottava ja voidella kappaleitaan huumorilla, mutta Business Cityltä tämä kaikki tulee luonnostaan. Jopa raskaamman rockin ystävät ovat ymmärtäneet yhtyeen nerouden – tässä on auttanut versio industrial-yhtye Itä-Saksan kappaleesta Viva Las Palmas.

Illan aloittaa suomiräpin miesvaltaisuutta ja heteronormisuutta ravisteleva Bämä. Bämä on feministinen, pop-, räp- ja klubimusiikkia yhdistelevä kollektiivi, jonka ytimen muodostavat artistit Nelli Milan, Helena Routa, satu ja Tiia Karoliina. Bämä nousi otsikoihin jo debyyttisinglellään Kaiken takana on Bämä, joka otti kantaa suomiräpin misogyniaan raikkaan koukuttavalla ja hauskalla otteella. Kakkosingle Voimaantunut jatkoi menestystä, ja kappaleella vierailivat Aina ja Sointu Borg.

Lisätiedot:

Ovet: 17.30
Bämä: 19.00
Business City: 20.30

Seisova katsomo, ei numeroituja paikkoja.
Huvilan ikäraja on 18 vuotta.

Kategoriat

Huvila

Kartta

Esteettömyys

-Tapahtumapaikalla esteetön kulku.
-Inva-WC.
-Induktiosilmukka.
-Katsomossa maadoitettu pistoke.
-Katsomossa on pyörätuolipaikkoja ja saattajat ovat tervetulleita ilman maksullista pääsylippua. Pyörätuolipaikat myydään Lippu.fi:n verkkokaupan, puhelinpalvelun ja lippukauppojen kautta. Puh. 0600 900 900

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • ke 21.8.2024 19:00

 • Osoite:

  Huvila
  Eläintarhantie 8
  00530 Helsinki

 • Liput:

  32,90 € (Lippu.fi)

  Osta liput

Sinua saattaa kiinnostaa