Kansallisoopperan orkesteri, Hannu Lintu & Karita Mattila

 • Aika:

  • to 15.8.2024 19:00

  • Kesto: n. 90 min, väliaika

 • Osoite:

  Musiikkitalo, Konserttisali
  Töölönlahdenkatu
  00100 Helsinki

 • Liput:

  20–72 / 14–57 € (Ticketmaster)

  Osta liput

Tapahtuman esittely

Kansallisoopperan orkesteri on liikuttanut yleisöään jo yli 60 vuoden ajan. Syksystä 2024 alkaen orkesteri hurmaa Musiikkitalossa, kun uusi ainutlaatuinen neljän konsertin sarja käynnistyy. Jokaisessa konsertissa on luvassa orkesterimusiikin helmiä sekä laulumusiikkia, jota tulkitsevat huippunimet maailmalta. Konserttien ohjelmisto koostuu teoksista, jotka heijastelevat elämän eri puolia ja inhimillisiä tunteita.

Ensimmäinen konsertti 15.8. on osa Juhlaviikkojen ohjelmaa. Konsertin avauskappale Sofia Gubaidulinan The Wrath of God esitetään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa.

Solistina esiintyy Karita Mattila ja orkesteria johtaa ylikapellimestari Hannu Lintu

Ohjelma:

Sofia Gubaidulina: The Wrath of God
Ludwig van Beethoven: Ah! Perfido! op. 65

Richard Wagner: Liebestod oopperasta Tristan ja Isolde
Aleksandr Skrjabin: La Poème de l’Extase

”Suomen kansallisoopperan orkesteri tarjoaa ilta illan jälkeen Kansallisoopperan ja -baletin esityksille värikkään taustan. Orkesterimme draaman taju on poikkeuksellinen ja yleisö voi luottaa siihen, että tarinan musiikillinen jatkumo on hyvissä käsissä.

Nyt on aika oppia tuntemaan tuo soittajisto syvällisemmin. Haluamme antaa kasvot niille sointiaalloille, joka ovat tähän asti lähestyneet yleisöä ainoastaan orkesterimontusta käsin. Olemme laatineet vastustamattoman ohjelmiston, jossa yhdistyvät maailmantähdet ja jännittävä orkesteriohjelmisto.”
– Ylikapellimestari Hannu Lintu

Lisätietoa konserttisarjasta:

Konsertti on osa Musiikkitalossa järjestettävää Suomen kansallisoopperan orkesterin konserttisarjaa,  joka on toteutettu Hannele ja Henrik von Wendtin taloudellisella tuella.

Kaudella 2024–2025 koetaan neljän konsertin sarja, jonka solisteina esiintyvät sopraanot Karita Mattila, Kristine Opolais, tenori Josep Calleja, bassobaritoni Johan Reuter ja basso Mika Kares. Orkesteria johtavat ylikapellimestari Hannu Linnun lisäksi ensimmäistä kertaa Helsingissä vierailevat, loisteliasta kansainvälistä uraa tekevät nuoret Roderick Cox ja Aivis Greters.

Lisätietoa orkesterista:

Suomen suurin orkesteri
Suomen kansallisoopperan orkesteri on kokoonpanoltaan Suomen suurin orkesteri. Tänä päivänä orkesterissa työskentelee 111 muusikkoa 15 eri kansallisuudesta. Varsinaisen työnsä eli ooppera- ja balettiesitysten ohella Oopperaorkesteri pitää säännöllisesti myös omia konsertteja. Orkesteri juhli vuonna 60-vuotista taivaltaan vuonna 2023.

Kategoriat

Klassinen ja nykymusiikki

Kartta

Esteettömyys

Musiikkitalo on liikkumisesteetön.

Musiikkitalon infosta voi lainata pyörätuolia.

Esteettömiä WC-tiloja löytyy talon jokaisesta kerroksesta.

Liikkumisesteisten pysäköintipaikat sijaitsevat  Q-Park Finlandia pysäköintihallin alimmalla tasolla, josta on hissiyhteys Musiikkitalon pääaulaan.

Liikuntaesteisten saattoliikenne: Invataksit voivat Kansalaistorin kunnostustöiden ajan noutaa ja jättää asiakkaansa Musiikkitalon Mannerheimintien puoleiselle pääsisäänkäynnille.

Saavutettavuustiedot Musiikkitalon sivuilla »

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • to 15.8.2024 19:00

  • Kesto: n. 90 min, väliaika

 • Osoite:

  Musiikkitalo, Konserttisali
  Töölönlahdenkatu
  00100 Helsinki

 • Liput:

  20–72 / 14–57 € (Ticketmaster)

  Osta liput

Sinua saattaa kiinnostaa