Maustetytöt & Kuolleet lehdet -elokuvanäytös

 • Aika:

  • la 31.8.2024 19:00

 • Osoite:

  Huvila
  Eläintarhantie 8
  00530 Helsinki

 • Liput:

  48,90 € (Lippu.fi)

  Osta liput

Tapahtuman esittely

Helsingin juhlaviikkojen Tokoinrannan sydämessä järjestetään upea lauantain elokuvailta, jossa musiikki ja elokuva yhdistyvät ainutlaatuisella ja Huvilalle ominaisella tavalla.

Elokuvana nähdään Aki Kaurismäen Cannesin elokuvajuhlilla palkittu ja kaksi Golden Globe -ehdokkuutta saanut menestyselokuva Kuolleet lehdet. Elokuvan jälkeen koetaan Maustetyttöjen konsertti. Kuolleissa lehdissä nähtävä rakastettu yhtye on elokuvan menestyksen myötä herättänyt kiinnostusta myös kansainvälisesti. Elokuvaesitystä täydentää keskustelutilaisuus, jossa syvennytään Kaurismäen elokuvan teemoihin ja taiteelliseen näkemykseen.

Kuolleet lehdet kertoo kahden yksinäisen, sattumalta Helsingin yössä toisensa kohtaavan ihmisen (Alma Pöysti ja Jussi Vatanen) yrityksestä löytää elämänsä ensimmäinen, ainoa ja viimeinen rakkaus. Heidän tietään kohti tätä kunnioitettavaa päämäärää varjostavat miehen alkoholismi, kadonneet puhelinnumerot, tietämättömyys toistensa nimistä tai osoitteista ja elämän yleinen taipumus asettaa esteitä onneaan etsivien tielle. Tämä lempeä tragikomedia on jo kadonneeksi luultu neljäs osa Aki Kaurismäen työläistrilogiaan, johon kuuluvat elokuvat Varjoja paratiisissa (1986), Ariel (1988) ja Tulitikkutehtaan tyttö (1990).

Lakonisen koukuttavasta indie-iskelmästä tunnettu Maustetytöt esiintyi Huvilassa kaksi vuotta sitten yhdessä legendaarisen Agents-yhtyeen kanssa, ja pääsee nyt ensimmäistä kertaa yksin pääartistina Huvilan lavalle. Iltoja yhdistää mainiosti myös se, että Kaurismäen työläistrilogian ensimmäisessä elokuvassa, Varjoja paratiisissa, kuullaan Topi Sorsakoskea ja Agentsia ja onpa Agents levyttänyt yhdessä Jorma Kääriäisen kanssa Kuolleet lehdet -kappaleenkin.

Maustetytöt on edennyt itsevarman omalla tyylillään urallaan lottorivinsä väärin tehneestä indie-suosikista yhä vakavamman iskelmän ja rautalangan ystävien suosikiksi. Kaurismäen elokuvan tuoman suosion takia Maustetytöt on noteerattu vihdoin myös maailmalla, heitä on kehuttu aina New York Timesia ja The Guardiania myöten. Viime vuonna julkaistun Maailman onnellisin kansa -albumin tuottajana toimii yksi maamme arvostetuimmista elektronisen musiikin tuottajista, Vladislav Delay.

Kuolleet lehdet
Kesto: 1 t 21 min
Levittäjä: B-Plan Distribution Oy
Ohjaaja: Aki Kaurismäki
Pääosissa: Alma Pöysti, Jussi Vatanen, Janne Hyytiäinen, Nuppu Koivu, Matti Onnismaa, Martti Suosalo, Sakari Kuosmanen, Alina Tomnikov

Elokuvassa on englanninkielinen tekstitys.

“Klassista Aki Kaurismäkeä parhaimmillaan. Hohtaa kuin jalokivi” –David Rooney, The Hollywood Reporter
”Elokuva, jolla on suuri sydän” –Peter Bradshaw, The Guardian
”Kauniisti näytelty elokuva. Hohkaa lämpöä” –Jonathan Romney, Screen Daily
”Pöysti ja Vatanen ovat unelmakaksikko” –Martyn Conterio, The London Economic
”Todellinen helmi” –Pete Hammond, Deadline

Lisätiedot:

Ovet: 17.00
Kuolleet lehdet & keskustelu: 18.00
Maustetytöt: 20.30

Istuva katsomo, ei numeroituja paikkoja.

Huvilan ikäraja on 18 vuotta.

Kategoriat

Huvila, Elokuva

Kartta

Esteettömyys

-Tapahtumapaikalla esteetön kulku.
-Inva-WC.
-Induktiosilmukka.
-Katsomossa maadoitettu pistoke.
-Katsomossa on pyörätuolipaikkoja ja saattajat ovat tervetulleita ilman maksullista pääsylippua. Pyörätuolipaikat myydään Lippu.fi:n verkkokaupan, puhelinpalvelun ja lippukauppojen kautta. Puh. 0600 900 900

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • la 31.8.2024 19:00

 • Osoite:

  Huvila
  Eläintarhantie 8
  00530 Helsinki

 • Liput:

  48,90 € (Lippu.fi)

  Osta liput

Sinua saattaa kiinnostaa